Natječaji za šest tvrtki

Bez autora
Dec 08 2010

Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) na svojim je internetskim stranicama objavio javne natječaje za prodaju većinskih dioničkih udjela iz državnog portfelja u tvrtkama Vranjic Belvedere, Vjesnik d.d. (tiskara), hotel Medena, Sloga IMK iz Požege, Slavonija Nova iz Županje i Uljanik Tesu iz Pule. Rok za ponude za Slavonija Novu, Uljanik Tesu, Vjesnik i Vranjic Belvedere je 10. siječnja iduće godine do 14 sati, dok je rok za hotel Medena i Slogu IMK 7. veljače 2011. do 14 sati. Od potencijalnih investitora u svim se natječajima traži zadržavanje osnovne djelatnosti tvrtki, preuzimanje obveza zadržavanja zatečenog broja zaposlenika ili zbrinjavanje eventualnog viška, dostavljanje programa ulaganja i poslovnog plana s investicijskim planom za pet godina te podmirivanje obveza društva.

Natječaji za šest tvrtkiHrvatski fond za privatizaciju (HFP) na svojim je internetskim stranicama objavio javne natječaje za prodaju većinskih dioničkih udjela iz državnog portfelja u tvrtkama Vranjic Belvedere, Vjesnik d.d. (tiskara), hotel Medena, Sloga IMK iz Požege, Slavonija Nova iz Županje i Uljanik Tesu iz Pule.

Rok za ponude za Slavonija Novu, Uljanik Tesu, Vjesnik i Vranjic Belvedere je 10. siječnja iduće godine do 14 sati, dok je rok za hotel Medena i Slogu IMK 7. veljače 2011. do 14 sati. Od potencijalnih investitora u svim se natječajima traži zadržavanje osnovne djelatnosti tvrtki, preuzimanje obveza zadržavanja zatečenog broja zaposlenika ili zbrinjavanje eventualnog viška, dostavljanje programa ulaganja i poslovnog plana s investicijskim planom za pet godina te podmirivanje obveza društva.

Za 100-postotni udjel u tvrtki Uljanik Tesu traži se nominalna vrijednost od 36,7 milijuna kuna s obzirom na to da se za tu tvrtku prvi put raspisuje natječaj. Obveze te tvrtke 30. lipnja ove godine iznosile su 47,4 milijuna kuna, a tvrtka ima 132 zaposlena. I za udjel od 76 posto u poljoprivrednoj tvrtki Slavonija Nova iz Županje traži se nominalni iznos od 50,28 milijuna kuna, jer je i ta tvrtka prvi put na natječaju. Njezine obveze krajem rujna ove godine iznosile su 39,7 milijuna kuna. Za 53,65 posto dionica hotelske tvrtke Medena početna cijena je 44,3 milijuna kuna, što je 70 posto od nominalne vrijednosti. Ukupne obveze te tvrtke na kraju lipnja ove godine bile su 109,7 milijuna kuna.

Državni udjel u tvrtki Vjesnik d.d. (riječ je o tiskari, a ne o dnevnom listu istog imena) od 62,15 posto nudi se po početnoj cijeni od 32,9 milijuna kuna. Natječajem se nudi i 52,85 posto dionica u požeškoj tekstilnoj tvrtki Sloga IMK, i to po početnoj cijeni od 3,57 milijuna kuna, a za 53,99 posto dionica tvrtke Vranjic Belvedere početna je cijena 16,6 milijuna kuna.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik