Nekadašnji gigant traži kupca

Bez autora
Mar 14 2023

Fabrika rezanog alata (FRA) iz Čačka, nekada vodeća u bivšoj SFRJ, ponuđena je na prodaju po početnoj ceni od ukupno 789 miliona dinara, što je 6,7 miliona evra.

Posle dugogodišnjeg tavorenja i dugova ova fabrika je pala u stečaj, i Agencija za licenciranje stečajnih upravnika objavila je prvu prodaju njene imovine. Javno nadmetanje održaže se 11. aprila u 11.00 časova u prostorijama agencija na Terazima u Beogradu.

Na prodaju se nudi, u dve imovinske celine kompletan halski prostor, kao i oprema i zalihe u pogonima ovog kolektiva, koji je nekada imao osam organizacija udruženog rada. U prvoj celini, na samo 200 metara od Gradskog trga u Čačku, nalaze se tri hektara građevinskog zemljišta i 25 hala i radionica, ukupne korisne površine 18.076 kvadrata.

Drugi deo obuhvata poslovni prostor, odnosno 17.626 kvadrata zemljišta i pet objekata korisne površine 10.554 kvadratnih metara, na putu ka Kraljevu, kao i četiri objekta 223 kvadrata u Kulinovačkom polju. FRA je svojevremeno zapošljavala 4.500 ljudi i bila je nosilac privrednog razvoja u ovom delu zemlje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik