Neprodato još 18 sremskih firmi

Bez autora
Jul 14 2010

U Sremskom okrugu ostalo je još neprodato, u celini, ili delimično, 18 preduzeća. Od tih firmi, s novim vlasnicima 16 preduzeća raskinut je kupoprodajni ugovor, tako da sada čekaju nove kupce. Najveća firma koja treba, sada već po drugi put da se proda iz stečaja, je brodogradilšte "Sava" u Mačvanskoj Mitrovici.Proteklih nekoliko godina ovo brodogradilište je, uglavnom, isporučivalo plovila kupcima u Holandiji. Najava potpredsednika Vlade Srbije i ministra ekonomije Mlađana Dinkića, da će država stimulisati izvozno orijentisana domaća brodogradilišta, daje nadu da "Sava" neće otići u likvidaciju, već će nastaviti s proizvodnjom.

Neprodato još 18 sremskih firmiU Sremskom okrugu ostalo je još neprodato, u celini, ili delimično, 18 preduzeća.

Od tih firmi, s novim vlasnicima 16 preduzeća raskinut je kupoprodajni ugovor, tako da sada čekaju nove kupce, potvrdila je Tanjugu samostalni stručni saradnik za informatiku u Regionalnoj privrednoj komori Stana Jević.

Najveća firma koja treba, sada već po drugi put da se proda iz stečaja, je brodogradilšte "Sava" u Mačvanskoj Mitrovici.

Proteklih nekoliko godina ovo brodogradilište je, uglavnom, isporučivalo plovila kupcima u Holandiji.

Najava potpredsednika Vlade Srbije i ministra ekonomije Mlađana Dinkića, da će država stimulisati izvozno orijentisana domaća brodogradilišta, daje nadu da "Sava" neće otići u likvidaciju, već će nastaviti s proizvodnjom.

Najveći problem ovog Brodogradilišta su nerešena dugovanja prema "Vojvođanskoj banci", o kojima i dalje vladaju oprečna tumačenja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik