Ni milion evra niža cena "Vojvodine" nije privukla kupce

Bez autora
Jul 27 2020

Prodaja Hotela Vojvodina u Igalu nije uspela ni nakon drugog oglasa po milion evra nižoj ceni, koju su ponudili AP Vojvodina i Privredna komora Vojvodine.

Rok za podnošenje ponuda bio je 6. jul.

Zainteresovanih kupaca je bilo, međutim epidemija virusa uticala je na potencijalne kupce da, za sada, "odustanu" od kupovine.

 Vlasnici, nakon poslednjih parlamentarnih izbora u Srbiji, očekuju formiranje nove Vlade, nakon čega će doneti odluku da li će odmaralište biti ponovo nuđeno na prodaju na trećem tenderu i pristupačnijoj ceni, saznaje Radio Jadran.

Prvi tender za prodaju odmarališta oglašen je sredinom marta po ceni od 4,7 miliona evra. Interesovanje za kupovinu iskazalo je tada 5 kupaca, međutim, smatrali su da je cena nekretnina previsoka, s obzirom da su kompleksu potrebna ulaganja.

Autonomna pokrajina Vojvodina i Privredna komora Vojvodine zatim su sredinom juna oglasile drugi tender i za milion evra spustili cenu, odnosno na 3,7 miliona.

Ponuđen je hotel površine 421 m2 u osnovi i poslovni prostor ugotiteljstva površine 365 m2 na katastarskoj parceli broj 927 KO Topla.

Prodajom je obuhvaćeno i dvorište površine 110 m2, kao i zemljište pod objektom. Na katastarskoj parceli 1013 KO Topla, prodavao se hotel spratnosti podrum+prizemlje+dva sprata i potkrovlje, površine u osnovi 930 m2. Takođe, i drugi hotel – trospratna zgrada površine u osnovi 1065 m2. Ova celina podrazumeva i dvorište od 2.589 m2 i zemljište pod objektima.

Kriterijum za izbor najpovoljnijeg ponuđača bila je visina ponuđene kupoprodajne cene. Zaintersovani je trebalo da uplate i depozit – 10% od početne prodajne cene ali epidemija je stopirala prodaju "Vojvodne" kao i mnogih drugih nekretnina.

Prodaja je oglašena sa teretom spora, koji se vodi pred Privrednim sudom Crne Gore po tužbi “Igaloprometa”, radi utvrđivanja prava suvlasništva nad hotelom, sa poslovno-ugostiteljskim prostorom i dvorištem.

Postoji i opterećenje sa vremenski ograničenim pravom korišćenja 19 smeštajnih jedinica hotela, u korist Ministarstva finansija Srbije, Poreske uprave i Regionalnog centra Novi Sad.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik