NLB prodaje udjel u Pivovarni Union?

Bez autora
Jul 15 2010

Politička elita dogovorila se da treba prodati Pivovarnu Union. Za to se navodno posebno zalaže ministar razvoja Mitja Gaspari koji to nije želio komentirati. Poznato je kako NLB želi prodati svoja ulaganja u Mercatoru i Pivovarni Laško. Pivovarna Laško ima kod NLB-a 190 milijuna eura kredita koji su osigurani dionicama Pivovarne Union. Propdaja tih dionica bila bi dodstatna za otplatu kredita i poboljšala bi financijsko zdravlje NLB-a. NLB ima u portfelju četvrtinu Laškog, 11 posto Mercatora i 13 posto Istrabenza.

NLB prodaje udjel u Pivovarni Union?Politička elita dogovorila se da treba prodati Pivovarnu Union, doznaje Žurnal 24.

Za to se navodno posebno zalaže ministar razvoja Mitja Gaspari koji to nije želio komentirati. Poznato je kako NLB želi prodati svoja ulaganja u Mercatoru (LJSE:MELR) i Pivovarni Laško (LJSE:PILR).

Pivovarna Laško ima kod NLB-a 190 milijuna eura kredita koji su osigurani dionicama Pivovarne Union. Propdaja tih dionica bila bi dodstatna za otplatu kredita i poboljšala bi financijsko zdravlje NLB-a. To, da bi NLB mogao prodati neku od svojih investicija prije nekog je vremena potvrdio i sam ministar Gaspari.

NLB ima u portfelju četvrtinu Laškog, 11 posto Mercatora i 13 posto Istrabenza (LJSE:ITBG).

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik