Novi natječaj za Bon repos

Bez autora
Oct 11 2010

Ovih je dana ponovno otvoren natječaj za prodaju hotelskog naselja Bon repos u Korčuli. Takav način prodaje rezultat je svojedobnoga dogovora u hrvatskoj Vladi jer je hotelsko-turističko poduzeće Korčula u većinskom vlasništvu države, odnosno Državna agencija za osiguranje štednih uloga ima više od 50 posto dionica, a Hrvatski fond za privatizaciju oko 4 posto. No da vrijeme nije pogodno za prodaju, pokazuju prethodna dva neuspješna natječaja, tako da je od svojedobnih 124 milijuna kuna u prvom natječaju, pa 110 milijuna u drugom, sadašnja cijena 95 miljuna kuna. No hotelsko je naselje oslobođeno svih tereta, a budući kupac nema ni obveza prema radnicima. Naselje Bon repos smješteno na oko 47 tisuća četvornih metara, ima 258 hotelskih soba, 93 apartmana te brojne ugostiteljske i sportske objekte.

Novi natječaj za Bon reposOvih je dana ponovno otvoren natječaj za prodaju hotelskog naselja Bon repos u Korčuli.

Takav način prodaje rezultat je svojedobnoga dogovora u hrvatskoj Vladi jer je hotelsko-turističko poduzeće Korčula u većinskom vlasništvu države, odnosno Državna agencija za osiguranje štednih uloga ima više od 50 posto dionica, a Hrvatski fond za privatizaciju oko 4 posto.

No da vrijeme nije pogodno za prodaju, pokazuju prethodna dva neuspješna natječaja, tako da je od svojedobnih 124 milijuna kuna u prvom natječaju, pa 110 milijuna u drugom, sadašnja cijena 95 miljuna kuna. No hotelsko je naselje oslobođeno svih tereta, a budući kupac nema ni obveza prema radnicima.

Naselje Bon repos smješteno na oko 47 tisuća četvornih metara, ima 258 hotelskih soba, 93 apartmana te brojne ugostiteljske i sportske objekte.

Uspije li prodaja, a rok za predaju ponuda je 3. studenoga, sanirala bi se preostala četiri hotela i drugi objekti u sastavu HTP-a Korčula, čime bi se stvorili preduvjeti i za njihovu privatizaciju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik