Novi natječaj za marinu Tisno

Bez autora
Jan 17 2011

Vlada je raspisala novi natječaj za dodjelu koncesije za marinu u Tisnom. Prvi je natječaj poništen jer su se na njemu pojavili špekulanti koji su dali nerealne ponude, koje poslije nisu mogli ispuniti. Stoga se na ponovljenom natječaju traži i uplaćivanje pologa u iznosu od 2% ukupne investicije. U prvom je natječaju koncesiju dobila tvrtka koja je ponudila čak 5 puta veću koncesijsku naknadu od ostalih tvrtki, no poslije nije mogla dobiti bankovna jamstva pa je natječaj propao. Izgradnja marine u Tisnom projekt je od vitalne važnosti za to mjesto. U marini od 210 vezova posao bi trebalo naći i do 50 ljudi, a i općina bi trebala imati višestruke koristi, od uređenja uvale do naplate poreza i komunalnih pristojbi. Mještani od marine očekuju puno, pa s nestrpljenjem očekuju rasplet natječaja.

Novi natječaj za marinu TisnoVlada je raspisala novi natječaj za dodjelu koncesije za marinu u Tisnom.

Prvi je natječaj poništen jer su se na njemu pojavili špekulanti koji su dali nerealne ponude, koje poslije nisu mogli ispuniti. Stoga se na ponovljenom natječaju traži i uplaćivanje pologa u iznosu od 2% ukupne investicije.

U prvom je natječaju koncesiju dobila tvrtka koja je ponudila čak 5 puta veću koncesijsku naknadu od ostalih tvrtki, no poslije nije mogla dobiti bankovna jamstva pa je natječaj propao.

Izgradnja marine u Tisnom projekt je od vitalne važnosti za to mjesto. U marini od 210 vezova posao bi trebalo naći i do 50 ljudi, a i općina bi trebala imati višestruke koristi, od uređenja uvale do naplate poreza i komunalnih pristojbi. Mještani od marine očekuju puno, pa s nestrpljenjem očekuju rasplet natječaja.

Ponovljeni natječaj traje do 29. ovog mjeseca, a prema riječima načelnika Klarina, zanimanje za marinu iskazale su brojne ugledne nautičke tvrtke.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik