Novi tender za prodaju "Jugoremedije"

Bez autora
Feb 14 2011

Tender za prodaju 92,87 odsto akcija zrenjaninske farmaceutske kompanije "Jugoremedija" objavljen je danas, a minimalna cena za taj paket akcija iznosi 51,91 milion evra, odnosno 15 evra po jednoj akciji. Rok za dostavljanje konačnih obavezujućih ponuda za kupovinu paketa akcija "Jugoremedije" je 22. april. U javnom pozivu koji je objavljen na sajtu i u štampanim medijima, Agencija za privatizaciju je navela da pravo na podnošenje ponude ima zainteresovani ponuđač koji se bavi proizvodnjom farmaceutskih preparata pet poslednjih poslovnih godina. Uslov je i da je ostvario poslovni prihod od najmanje 30 miliona evra u poslednjoj okončanoj poslovnoj godini...

Novi tender za prodaju "Jugoremedije"  Tender za prodaju 92,87 odsto akcija zrenjaninske farmaceutske kompanije "Jugoremedija" objavljen je danas, a minimalna cena za taj paket akcija iznosi 51,91 milion evra, odnosno 15 evra po jednoj akciji.

Rok za dostavljanje konačnih obavezujućih ponuda za kupovinu paketa akcija "Jugoremedije" je 22. april. U javnom pozivu koji je objavljen na sajtu i u štampanim medijima, Agencija za privatizaciju je navela da pravo na podnošenje ponude ima zainteresovani ponuđač koji se bavi proizvodnjom farmaceutskih preparata pet poslednjih poslovnih godina.

Uslov je i da je ostvario poslovni prihod od najmanje 30 miliona evra u poslednjoj okončanoj poslovnoj godini.

Agencija za privatizaciju ponudila je objedinjeni paket akcija države i manjinskih akcionara od ukupno 3.460.819 akcija, što predstavlja 92,87 odsto akcija preduzeća. Preciznije, u ovom paketu je oko 9,96 odsto akcija u vlasništvu PIO fonda, 31,95 odsto akcija u vlasništvu Akcionarskog fonda, dok su mali akcionari deponovali ukupno 50,94 odsto svojih akcija.

Naknada za tendersku dokumentaciju iznosi 10.000 evra. 

"Jugoremedija" je septembra 2002. prodata vlasniku makedonske kompanije „Jaka80", nedavno uhapšenom kontroverznom niškom biznismenu Jovici Stefanoviću Niniju, uz obavezu investiranja koju on nije ispunio. Privatizacija je nakon niza radničkih protesta poništena, a radnici su se aprila 2007. vratili i preuzeli upravljanje preduzećem.

Jovica Stefanović Nini uhapšen je prošle godine zbog sumnje da je od oktobra 2006. do aprila 2010. oštetio drugu farmaceutsku kuću "Srbolek", odnosno zbog sumnje da je nezakonitim postupanjem oštetio radnike, akcionare i državu za više od pet miliona evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik