Objavljen tender za savetnika u prodaji Telekoma Srbije

Bez autora
Apr 12 2010

Ministarstvo finansija Srbije objavilo je tender za izbor savetnika za prodaju 40 odsto državnih akcija u Telekomu Srbije. Prema uslovima tendera, ponuđač mora biti investiciona banka svetskog renomea ili konzorcijum koji predvodi investiciona banka. Uslov je i da je ponuđač u poslednje tri godine obavio najmanje jednu transakciju telekomunikacionih preduzeća iz Evrope, sa Bliskog istoka ili iz Zajednice nezavisnih država, vrednosti veće od 500 miliona evra. Rok za podnošenje ponuda je 30 dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku, koji je štampan 9. aprila. Izbor najboljeg punuđača će se vrednovati na osnovu iskustva tima ponuđača, radnog plana i ponuđene cene. Ponuđač je obavezan i da predstavi radni plan u Ministarstvu finansija.

Objavljen tender za savetnika u prodaji Telekoma SrbijeMinistarstvo finansija Srbije objavilo je tender za izbor savetnika za prodaju 40 odsto državnih akcija u Telekomu Srbije, navodi se u novom broju Službenog glasnika.

Prema uslovima tendera, ponuđač mora biti investiciona banka svetskog renomea ili konzorcijum koji predvodi investiciona banka.

Uslov je i da je ponuđač u poslednje tri godine obavio najmanje jednu transakciju telekomunikacionih preduzeća iz Evrope, sa Bliskog istoka ili iz Zajednice nezavisnih država, vrednosti veće od 500 miliona evra, navodi se u oglasu.

Rok za podnošenje ponuda je 30 dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku, koji je štampan 9. aprila.

Izbor najboljeg punuđača će se vrednovati na osnovu iskustva tima ponuđača, radnog plana i ponuđene cene, navodi se i dodaje da je ponuđač obavezan i da predstavi radni plan u Ministarstvu finansija.

Nakon što komisija za javnu nabavku oceni tehnički deo ponude, ponuđači ispune uslove, odnosno osvoje najmanje 70 poena, biće pozvani na javno otvaranje finansijkog dela ponuda. Na čelu komisije je državni sekretar u Ministarstvu finansija Slobodan Ilić.

Vlada Srbije odlučila je 26. marta da proda 40 odsto akcija Telekoma Srbije, odnosno polovinu akcija te telekomunikacione kompanije u vlasništvu države.

Država je preko PTT Srbija vlasnik 80 odsto Telekoma Srbije, a 20 odsto je u vlasništvu grčke kompanije OTE, čiji je suvlasnik, sa 30 odsto, Dojče telekom.

Kako je najavljeno, od novca od prodaje akcija Telekoma Srbije formiraće se poseban budžetski fond za investiranje u značajne projekte infrastrukture.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik