Obod opet na prodaju

Bez autora
Aug 22 2010

Stečajna uprava cetinjskog preduzeća Obod-Genex pozvala je sve zainteresovane da se do 9. septembra prijave na javno nadmetanje za prodaju imovine preduzeća po početnoj cijeni od 448,69 hiljada eura. Ponude će biti otvorene 10. septembra u 14 sati, u prostorijama Privrednog suda u Podgorici, a razmatraće se samo one za kupovinu cjelokupne imovine dužnika. Prethodni oglas koji je objavljen krajem juna je propao jer nije bilo zainteresovanih kupaca. Na prodaju je kompleks objekata na Cetinju ukupne površine 860 kvadratnih metara u koje spadaju upravna zgrada, pogon štamparije, magacin sirovina i gotovih proizvoda, portirnica, infrastruktura i građevinsko zemljište. Prodaje se i poslovni prostor - lokal u Beogradu površine 17,82 metra kvadratna, koji još nije uknjižen kao svojina preduzeća. Na javnom nadmetanju biće ponuđena na prodaju i oprema i krupni inventar sa jediničnim cijenama koji će biti istaknut na oglasnim tablama Privrednog suda.

Obod opet na prodajuStečajna uprava cetinjskog preduzeća Obod-Genex pozvala je sve zainteresovane da se do 9. septembra prijave na javno nadmetanje za prodaju imovine preduzeća po početnoj cijeni od 448,69 hiljada eura.

Ponude će biti otvorene 10. septembra u 14 sati, u prostorijama Privrednog suda u Podgorici, a razmatraće se samo one za kupovinu cjelokupne imovine dužnika.

Prethodni oglas koji je objavljen krajem juna je propao jer nije bilo zainteresovanih kupaca.

Na prodaju je kompleks objekata na Cetinju ukupne površine 860 kvadratnih metara u koje spadaju upravna zgrada, pogon štamparije, magacin sirovina i gotovih proizvoda, portirnica, infrastruktura i građevinsko zemljište. Prodaje se i poslovni prostor - lokal u Beogradu površine 17,82 metra kvadratna, koji još nije uknjižen kao svojina preduzeća. Na javnom nadmetanju biće ponuđena na prodaju i oprema i krupni inventar sa jediničnim cijenama koji će biti istaknut na oglasnim tablama Privrednog suda.

Pravo učešća na javnom nadmetanju imaju svi pojedinci i kompanije, koji uplate predviđeni depozit od pet odsto od ukupne početne cijene, na žiro račun stečajnog dužnka kod NLB Montenegrobanke i dostave odgovarajuću ponudu.

U slučaju da najpovoljniji kupac odustane od kupoprodaje, dužnik nema obavezu da sa drugorangiranim ponuđačem zaključi ugovor o kupoprodaji.

Nekretnine, oprema i krupni inventar prodaće se onom ponuđaču koji ponudi najviše i sa njim će se najkasnije za pet dana zaključiti ugovor o kupoprodaji.

Ponuđači su dužni da prilikom zaključivanja ugovora prilože dokaz da su uplatili cjelokupnu kupoprodajnu cijenu, jer će u suprotnom izgubiti pravo na povraćaj depozita. Ukoliko kupac odustane od kupovine nepokretnosti, depozit mu se neće vratiti, a ako je umjesto depozita data bankarska garancija, ona će se naplatiti. Ponuđačima čija ponuda nije prihvaćena vratiće se uplaćeni depozit najkasnije tri dana od izbora najpovoljnijeg kupca.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik