Obustavljen stečaj legendarnog zagrebačkog kafića

Bez autora
Mar 17 2020

Trgovački sud u Zagrebu obustavio je stečaj nad Charliem d.o.o. tvrtkom koja upravlja legendarnim zagrebačkim kafićem “Charlie”, navodeći kako više ne postoji blokada računa te tvrtke i nepodmireni dug od oko 38.900 kuna.

Prijedlog za otvaranje stečaja sredinom veljače pokrenula je Financijska agencija (Fina) navodeći kao razlog neizvršene osnove za plaćanje od 38.900 kuna u neprekinutom razdoblju od 120 dana. U prijedlogu Fine navodilo se kako “Charlie” ima četiri zaposlenika, oročen novac i otvorena dva računa u jednoj komercijalnoj banci te da nema drugih podataka o imovini te tvrtke.

Kafić “Charlie” u zagrebačkoj Gajevoj ulici, u neposrednoj blizini Trga bana Josipa Jelačića, desetljećima je najpoznatije mjesto zagrebačke “špice” od njegova otvaranja u lipnju 1972. Vlasnik i osnivač “Charliea” bio je bivši nogometaš Dinama Mirko (Charlie) Braun, a nakon njegove smrti 2004. vođenje lokala i tvrtke preuzela je njegova supruga Zdenka.

Kultni kafić na početku Gajeve ulice bio je i ostao “baza”, mjesto okupljanja Zagrepčana i njihovih gostiju, naročito subotom, ali omiljeni kafić mnogih političara, poduzetnika, sudaca i odvjetnika, novinara, policajaca, glazbenika i sportaša.

“Charlie” je i lokal, kako je isticao Vlado Gotovac, iz kojeg “kreću sve političke kampanje”. Bivši predsjednik Stjepan Mesić ispred tog kafića prikupljao je potpise za svoju kampanju 2000. a i sada je “Charlie’, uglavnom vikendom, mjesto “dnevnog boravka” brojnih hrvatskih političara te lokal koji, kako je utvrdio sociolog i publicist Slaven Letica, ocrtava “socijalnu strukturu hrvatskog društva”.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik