Olimpijski centar Jahorina preuzima propalo skijalište Igrišta

Bez autora
Jul 09 2020

Olimpijski centar Jahorina planira ulagati u propalo skijalište Igrišta u Vlasenici, gdje planira graditi žičaru, skijaške staze, sustav s umjetnim snijegom i druge sadržaje, a vlada Republike Srpske već je pokrenula proceduru da se OC-u dodijeli zemljište kojim može raspolagati 30 godina, doznaje portal Capital.ba.

Vlada Republike Srpske donijela je Odluku o osnivanju prava služnosti na zemljištu u vlasništvu RS na području Vlasenice i Han Pijeska u korist OC Jahorina, na razdoblje od 30 godina. To znači da će OC Jahorina obnoviti postojeće infastrukturne objekte na skijalištu Igrišta i izgraditi nove.

Plan je da se gradi šestosjedna žičara, pokretna traka, ski-staze, umjesto osnježivanje s vodoakumulacijom, osvjetljenje, parkiralište, ljetni zabavni sadržaji, tehnička baza, ambulanta, komunalna infrastruktura za potrebe skijališta, kao i ostali prateći objekti i sadržaji za potrebe uređenja i održavanja skijališta.

U Vladi smatraju da je realizacija investicijskog projekta OC Jahorina na području Vlasenice i Han Pijeska od značaja za regionalni ekonomski razvoj RS. Prije zaključenja ugovora o osnivanju služnosti s OC Jahorina vlada treba pribaviti mišljenje Pravobraniteljstva RS.


Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik