Po treći put objavljena prodaja imovine Krupanjke

Bez autora
Oct 11 2010

Agencija za privatizaciju zakazala je za 10. novembar prodaju imovine "Krupanjke" iz Krupnja, tekstilnog preduzeća u stečaju iz sastava lozničkog holdinga "Viskoza". To će biti treći pokušaj prodaje imovine "Krupanjke", čija je procenjena vrednost 152,7 miliona dinara, a prodaja će se obaviti javnim prikupljanjem ponuda. "Krupanjka" je jedina fabrika "Viskoze" izmeštena iz Loznice, koja je uspešno radila do stečaja tog lozničkog holdinga. Pre dvadesetak godina zapošljavala je 1.100 radnika i mesečno proizvodila milion metara tkanine. Proizvodnja u glavnom delu "Viskoze" obustavljena je u februaru 2005. godine, posle čega je zbog nedostatka viskozne sirovine prestala da radi i Krupanjka. U februaru 2007. godine Agencija za privatizaciju prodala je na aukciji tri "Viskozina" preduzeća - "Energetiku", "Hortikulturu" i "Lofolen". Kasnije su zakazane dve licitacije za deset preostalih "Viskozinih" preduzeća, ali za njih nije bilo zainteresovanih kupaca, pa je u junu prošle godine čitava fabrika sa preostalim preduzećima otišla u stečaj.

Po treći put objavljena prodaja imovine KrupanjkeAgencija za privatizaciju zakazala je za 10. novembar prodaju imovine "Krupanjke" iz Krupnja, tekstilnog preduzeća u stečaju iz sastava lozničkog holdinga "Viskoza".

To će biti treći pokušaj prodaje imovine "Krupanjke", čija je procenjena vrednost 152,7 miliona dinara, a prodaja će se obaviti javnim prikupljanjem ponuda.

"Krupanjka" je jedina fabrika "Viskoze" izmeštena iz Loznice, koja je uspešno radila do stečaja tog lozničkog holdinga. Pre dvadesetak godina zapošljavala je 1.100 radnika i mesečno proizvodila milion metara tkanine.

Proizvodnja u glavnom delu "Viskoze" obustavljena je u februaru 2005. godine, posle čega je zbog nedostatka viskozne sirovine prestala da radi i Krupanjka.
 
U februaru 2007. godine Agencija za privatizaciju prodala je na aukciji tri "Viskozina" preduzeća - "Energetiku", "Hortikulturu" i "Lofolen".

Kasnije su zakazane dve licitacije za deset preostalih "Viskozinih" preduzeća, ali za njih nije bilo zainteresovanih kupaca, pa je u junu prošle godine čitava fabrika sa preostalim preduzećima otišla u stečaj.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik