Ponovo na prodaju imovina Montenegro Airlinesa

Bez autora
Oct 24 2023

Stečajna uprava Montenegro Airlinesa (MA) ponovo je oglasila prodaju dijela pokretne imovine avio-kompanije, po ukupnoj početnoj cijeni od 1,14 miliona eura.

Na prodaju je ponuđeno 41 vozilo, po namjeni putnička i teretna. Ona se prodaju kao cjelina po početnoj cijeni za sva vozila od 72,08 hiljada eura, bez poreza na dodatu vrijednost (PDV).

Prodaju se, kao cjelina, i četiri avio motora za Fokker 100, a ukupna početna cijena je 602,87 hiljada eura sa PDV-om.

Inventar i oprema službe keteringa nude se po početnoj cijeni od 38,9 hiljada eura, računari i računarske komponente za 4,1 hiljadu, a kancelarijski namještaj i inventar za 3,42 hiljade, sve bez uračunatog PDV-a.

Prodaju se i četiri aviona tipa Fokker F100, po početnim cijenama od 85 hiljada eura, 105 hiljada, 115 hiljada i 116,25 hiljada eura, bez PDV-a.

Avioni se nalaze na aerodromu Golubovci i prodaju se pojedinačno.

Oglas je otvoren za domaća i strana preduzeća i građane koji ponude mogu dostavljati do 8. novembra, a koje će dan kasnije biti otvorene u Privrednom sudu.

Pisane ponude moraju biti dostavljene u zatvorenim kovertama sa naznačenim javnim pozivom i preciznim navodima na koji se dio imovine ponuda odnosi.

Kompletna dokumentacija mora biti na crnogorskom jeziku, što važi i za ponuđače iz inostranstva koji moraju dostaviti prevod sudskog tumača.

U prethodnim pokušajima prodaje, imovina MA bila je oglašena po ukupnim početnim cijenama od 3,4 miliona eura i 2,34 miliona eura.

Stečaj u MA uveden je 28. aprila 2021. na zahtjev Uprave prihoda i carina, poslije 24 godine rada. Pred Privrednim sudom je u toku više parnica zbog osporenih potraživanja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik