Poslovna zgrada Hidrogradnje u Sarajevu u prodaji, početna cijena 19,5 miliona KM

Bez autora
Aug 23 2013

Agencija za privatizaciju u FBiH (APF) objavila je javni poziv za prodaju poslovne zgrade Direkcije Hidrogradnje d.d. Sarajevo s pripadajućim zemljištem u Sarajevu, putem aukcije koja je zakazana za 5. septembar. Objekt se sastoji od podruma, prizemlja i šest spratova čija namjena su poslovni prostori sa svim pratećim sadržajima, a početna cijena je 19,5 miliona KM. Kako je navedeno u javnom pozivu, prodavac („Hidrogradnja" d.d. Sarajevo, putem Agencije za privatizaciju u FBiH) se obavezuje da će sredstva ostvarena prodajom poslovne zgrade s pripadajućim zemljištem biti korištena namjenski za uplatu doprinosa za PIO uposlenika Hidrogradnje u skladu sa Sporazumom s Poreznom upravom FBiH, a ostatak sredstava za sanaciju Hidrogradnje. Na zgradi je upisana hipoteka u korist Union banke za osiguranje potraživanja po osnovu ugovora o okvirnom kreditu u iznosu od sedam miliona KM na rok od pet godina, a navedena banka je saglasna s prodajom zgrade...

Poslovna zgrada Hidrogradnje u Sarajevu u prodaji, početna cijena 19,5 miliona KMAgencija za privatizaciju u FBiH (APF) objavila je javni poziv za prodaju poslovne zgrade Direkcije Hidrogradnje d.d. Sarajevo s pripadajućim zemljištem u Sarajevu, putem aukcije koja je zakazana za 5. septembar.

Objekt se sastoji od podruma, prizemlja i šest spratova čija namjena su poslovni prostori sa svim pratećim sadržajima, a početna cijena je 19,5 miliona KM.

Kako je navedeno u javnom pozivu, prodavac („Hidrogradnja" d.d. Sarajevo, putem Agencije za privatizaciju u FBiH) se obavezuje da će sredstva ostvarena prodajom poslovne zgrade s pripadajućim zemljištem biti korištena namjenski za uplatu doprinosa za PIO uposlenika Hidrogradnje u skladu sa Sporazumom s Poreznom upravom FBiH, a ostatak sredstava za sanaciju Hidrogradnje.

Na zgradi je upisana hipoteka u korist Union banke za osiguranje potraživanja po osnovu ugovora o okvirnom kreditu u iznosu od sedam miliona KM na rok od pet godina, a navedena banka je saglasna s prodajom zgrade.

Odluku o prodaji zgrade na prijedlog Uprave donio je Nadzorni odbor Hidrogradnje, a odluka je stupila na snagu nakon što je pribavljena saglasnost Vlade Federacije BiH, kao vlasnika 67 posto kapitala u Hidrogradnji d.d.

Prijave za učešće na aukciji podnose se do 29. augusta do 16 sati.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik