Potpisan ugovor o prodaji hotela Neum

Bez autora
Apr 03 2013

Ugovor o kupoprodaji hotela Neum, čija je vrijednost četiri milijuna maraka, potpisali su danas u Mostaru predstavnik Agencije za privatizaciju HNŽ-a Mihajlo Butigan i predsjednik uprave B.M.V. Inžinjering d.o.o. Zagreb Vido Kristić. Nakon potpisivanja ugovora u svom obraćanju nazočnima Butigan je istaknuo kako se Ugovorom osim kupoprodajne cijene od četiri milijuna maraka osigurava provedba poslovnog plana za razvoj hotela "Neum". Poslovni plan sastoji se od dva segmenta, odnosno plana investiranja i plana zapošljavanja. Konačan je cilj da se, po završetku trogodišnjeg razdoblja, koje je navedeno u ugovoru, hotel sa 380 soba u potpunosti adaptira, renovira, osuvremeni te da dostigne kategoriju od četiri zvjezdice. Također, potpisanim ugovorom osigurava se aktiviranje svih postojećih sadržaja hotela, kao i razvijanje svih oblika turizma te produžavanje turističke sezone.

Potpisan ugovor o prodaji hotela NeumUgovor o kupoprodaji hotela Neum, čija je vrijednost četiri milijuna maraka, potpisali su danas u Mostaru predstavnik Agencije za privatizaciju HNŽ-a Mihajlo Butigan i predsjednik uprave B.M.V. Inžinjering d.o.o. Zagreb Vido Kristić.

Nakon potpisivanja ugovora u svom obraćanju nazočnima Butigan je istaknuo kako se Ugovorom osim kupoprodajne cijene od četiri milijuna maraka osigurava provedba poslovnog plana za razvoj hotela "Neum".

Po njegovim riječima, poslovni plan sastoji se od dva segmenta, odnosno plana investiranja i plana zapošljavanja. Konačan je cilj da se, po završetku trogodišnjeg razdoblja, koje je navedeno u ugovoru, hotel sa 380 soba u potpunosti adaptira, renovira, osuvremeni te da dostigne kategoriju od četiri zvjezdice.

Također, potpisanim ugovorom osigurava se aktiviranje svih postojećih sadržaja hotela, kao i razvijanje svih oblika turizma te produžavanje turističke sezone.
 
"Da bi sve što je u potpisanom ugovoru navedeno bilo i realizirano, kupac je ponudio da za tri godine investira 21 milijun maraka. Kada je riječ o zapošljavanju, u ugovoru je istaknuto da će kupac zadržati postojeća 83 radnika i primiti novih 40", kazao je Butigan, dodavši kako će nakon današnjega potpisivanja imati obaveza i općina Neum kao te resorna ministarstva da bi se reguliralo pitanje koncesije plažnih površina kod Hotela.

Inače, tender za prodaju državnog kapitala HTP "Neum" d.o.o. iz Neuma raspisan je u prosincu prošle godine. Na javni poziv prijavilo se šest interesenata, od kojih su dva ispunjavala osnovne uvjete tendera. U bodovanju u skladu s pravlima tendera pobijedila je tvrtka B.M.V. Inžinjering d.o.o. Zagreb.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik