Potpisan ugovor o prodaji kapitala "Panonke" iz Sombora

Prehrambena industrija "Panonka" iz Sombora prodata je kompaniji "Kinđa Agrar" iz Kikinde za 200.000 evra, a ugovor o prodaji je zaključen danas, objavila je Agencija za privatizaciju. Kupac će za kapital preduzeća platiti 200.000 evra, a ugovorom je preciziran i investicioni program u iznosu od 4,5 miliona evra u periodu od tri godine od dana zaključenja ugovora, kao i socijalni program gde je novi vlasnik pored minimalnih obaveza preuzeo i dodatne obaveze. Agencija za privatizaciju tender za prodaju "Panonke" objavila je u martu ove godine. Javnim pozivom za učešće na tenderu propisano je da učešće mogu uzeti one kompanije koje se bave poljoprivrednom proizvodnjom najmanje poslednje tri godine, čiji je prihod u 2009. godini bio veći od 1,5 miliona evra, kao i investitori koji su imali prihod veći od četiri miliona evra. "Panonka" ima kapacitete za proizvodnju i obradu mesa, kao i za preradu voća i povrća.

Potpisan ugovor o prodaji kapitala "Panonke" iz SomboraPrehrambena industrija "Panonka" iz Sombora prodata je kompaniji "Kinđa Agrar" iz Kikinde za 200.000 evra, a ugovor o prodaji je zaključen danas, objavila je Agencija za privatizaciju.

Kupac će za kapital preduzeća platiti 200.000 evra, a ugovorom je preciziran i investicioni program u iznosu od 4,5 miliona evra u periodu od tri godine od dana zaključenja ugovora, kao i socijalni program gde je novi vlasnik pored minimalnih obaveza preuzeo i dodatne obaveze.

Agencija za privatizaciju tender za prodaju "Panonke" objavila je u martu ove godine.

Javnim pozivom za učešće na tenderu propisano je da učešće mogu uzeti one kompanije koje se bave poljoprivrednom proizvodnjom najmanje poslednje tri godine, čiji je prihod u 2009. godini bio veći od 1,5 miliona evra, kao i investitori koji su imali prihod veći od četiri miliona evra.

"Panonka" ima kapacitete za proizvodnju i obradu mesa, kao i za preradu voća i povrća.

U vlasništvu preduzeća su objekti površine oko 50.000 kvadrata koji su smešteni na parceli većoj od 33 hektara.

U "Panonki" je proizvodnja bila obustavljena 1994. godine, a najbolje proizvodne rezultate beležila je 1990. godine, kada je prerađeno oko 180.000 tovnih svinja. Vrednost izvoza iznosila je oko 12 miliona dolara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik