Pripreme za kupovinu „Telekoma“

Bez autora
Jan 18 2011

Francuzima i Nemcima dato je dodatno vreme kako bi proučili tendersku dokumentaciju za prodaju Telekoma Srbije, potvrđeno je „Novostima“ u vladi Srbije. Dojče Telekom i Frans Telekom su tražili još dve nedelje kako bi podrobnije analizirali obiman materijal i što kvalitetnije se pripremili za aukciju. Radna grupa Ministarstva finansija za privatizaciju dela kontrolnog paketa Telekoma „Srbija“ produžila je rok za dostavljanje obavezujućih ponuda sa 21. februara do 31. marta 2011. godine. Po isteku roka, vlada Srbije trebalo bi da zakaže javnu aukciju pred televizijskim kamerama, kao i kada se prodavala kompanija „Mobi 63“ (bivši Mobtel) u julu 2006. U Dojče Telekomu ovakvu odluku vlade Srbije nisu želeli da komentarišu uz ocenu da je odluka o uslovima prodaje većinskog paketa Telekoma na vladi Srbije.

Pripreme za kupovinu „Telekoma“Francuzima i Nemcima dato je dodatno vreme kako bi proučili tendersku dokumentaciju za prodaju Telekoma Srbije, potvrđeno je „Novostima“ u vladi Srbije.

Dojče Telekom i Frans Telekom su tražili još dve nedelje kako bi podrobnije analizirali obiman materijal i što kvalitetnije se pripremili za aukciju.

Radna grupa Ministarstva finansija za privatizaciju dela kontrolnog paketa Telekoma „Srbija“ produžila je rok za dostavljanje obavezujućih ponuda sa 21. februara do 31. marta 2011. godine. Po isteku roka, vlada Srbije trebalo bi da zakaže javnu aukciju pred televizijskim kamerama, kao i kada se prodavala kompanija „Mobi 63“ (bivši Mobtel) u julu 2006.

U Dojče Telekomu ovakvu odluku vlade Srbije nisu želeli da komentarišu uz ocenu da je odluka o uslovima prodaje većinskog paketa Telekoma na vladi Srbije. Prošle nedelje iz Dojče Telekoma je pristigla vest da Nemci još nisu sigurani da li uopšte da učestvuju u kupovini srpskog operatera. Nemački „Fajnenšel tajms“ tvrdi da se situacija za DT izmenila od kada se ispostavilo da su, pored više inostranih telekomunikacionih kompanija, za Telekom Srbije zainteresovani i meksički milijarder Karlos Slim Helu i ruski oligarh Mihail Fridman.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik