Privatizacija BIP-a krajem 2011.

Bez autora
Jun 30 2010

U ovoj godini planiraju da proizvedu oko 340 do 350.000 hektolitara piva. Međutim, da bi se prihodima ostvarenim prodajom mogli pokriti troškovi poslovanja potrebno je da proizvodnju podignu na 450 do 500.000 hektolitara. Nadaju se da će to uspeti da ostvare do kraja sledeće godine. Time bi se stekli i uslovi da postanu zanimljivi stranim partnerima za privatizaciju. U ovom trenutku BIP se nalazi u procesu restrukturiranja. Dosad su imali susrete sa predstavnicima tri strane pivare zainteresovane da učestvuju u privatizaciji BIP-a, ali je rano govoriti o konkretnim pojedinostima. Pred potrošačima će se uskoro naći novi redizajnirani brend BIP piva kojim će ta pivara pokušati da vrati imidž i deo tržišta koje je izgubila. Proizvodnja piva bi u budućnosti mogla da bude izmeštena u Krnjaču dok bi lokacija na Mostaru gde se sada proizvodi „hmeljni napitak“ dobila drugačiju namenu.

Privatizacija BIP-a krajem 2011.U ovoj godini planiramo da proizvedemo oko 340 do 350.000 hektolitara piva.

Međutim, da bi se prihodima ostvarenim prodajom mogli pokriti troškovi poslovanja potrebno je da proizvodnju podignemo na 450 do 500.000 hektolitara. Nadam se da ćemo to uspeti da ostvarimo do kraja sledeće godine.

Time bi se stekli i uslovi da postanemo zanimljivi stranim partnerima za privatizaciju. U ovom trenutku BIP se nalazi u procesu restrukturiranja. Dosad sam imao susrete sa predstavnicima tri strane pivare zainteresovane da učestvuju u privatizaciji BIP-a, ali je rano govoriti o konkretnim pojedinostima - izjavio je na jučerašnjoj redovnoj godišnjoj sednici Skupštine akcionara Beogradske industrije piva A.D. generalni direktor tog preduzeća Slavko Škobić.

On je najavio da će se pred potrošačima uskoro naći novi redizajnirani brend BIP piva kojim će ta pivara pokušati da vrati imidž i deo tržišta koje je izgubila. Prema njegovim rečima, proizvodnja piva bi u budućnosti mogla da bude izmeštena u Krnjaču dok bi lokacija na Mostaru gde se sada proizvodi „hmeljni napitak“ dobila drugačiju namenu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik