Prodaja imovine Duvankomerca

Bez autora
May 18 2011

Stečajna uprava Duvankomerca raspisala je danas oglas za prodaju dijela imovine kompanije od čega bi, prema dogovoru Vlade i bivših radnika koji je postignut u ponedjeljak, trebalo da se isplati socijalni program. Bivši radnici Duvankomerca prihvatili su u ponedjeljak, nakon skoro sedmicu štrajka glađu, ponudu Vlade da im početkom juna isplati milion EUR za socijalni program i poveže radni staž, a ukoliko se imovina ne proda na novom tenderu, ostatak novca će im uplatiti do septembra. Radnici Duvankomerca zahtijevali su uvid u ugovor o prodaji zemljišta, povezivanje staža i realizaciju socijalnog programa. Ukupna cijena imovine ponuđene na prodaju je 1,47 miliona EUR. Na prodaju je poslovna zgrada i zemljište u Podgorici, ukupne površine 860 metara kvadratnih, po cijeni od milion EUR, kao i poslovno-magacinski i magacinski prostor u Herceg Novom koji se nudi za 139,5 hiljada EUR.

Prodaja imovine DuvankomercaStečajna uprava Duvankomerca raspisala je danas oglas za prodaju dijela imovine kompanije od čega bi, prema dogovoru Vlade i bivših radnika koji je postignut u ponedjeljak, trebalo da se isplati socijalni program, prenosi Analitika.

Bivši radnici Duvankomerca prihvatili su u ponedjeljak, nakon skoro sedmicu štrajka glađu, ponudu Vlade da im početkom juna isplati milion EUR za socijalni program i poveže radni staž, a ukoliko se imovina ne proda na novom tenderu, ostatak novca će im uplatiti do septembra.

Radnici Duvankomerca zahtijevali su uvid u ugovor o prodaji zemljišta, povezivanje staža i realizaciju socijalnog programa. Ukupna cijena imovine ponuđene na prodaju je 1,47 miliona EUR.

Na prodaju je poslovna zgrada i zemljište u Podgorici, ukupne površine 860 metara kvadratnih, po cijeni od milion EUR, kao i poslovno-magacinski i magacinski prostor u Herceg Novom koji se nudi za 139,5 hiljada EUR.

Zainteresovanim kupcima su ponuđeni i poslovni prostori u Budvi i Ulcinju za 132,3 hiljade EUR odnosno 63 hiljade EUR, kao i magacinski prostori u Beranama i Nikšiću po cijenama od 44,55 hiljada EUR i 90,9 hiljada EUR.

Stečajna uprava Duvankomerca je zainteresovanim kupcima ponudila i kioske od eloksiranog aluminijuma, kombinacije mermera i eloksirane bravarije, kao i metalne i plastične, bez rješenja o lokaciji. Spiskovi ponuđenih kioska, sa podacima o lokaciji, površini i početnoj cijeni, mogu se naći na oglasnim tablama privrednih sudova u Podgorici i Bijelom Polju, kao i poslovnih jedinica dužnika u Nikšiću i Herceg Novom.

Zainteresovani ponuđači pisane ponude treba da dostave do 26. maja, do 11 sati, kada će biti i otvorene. Pravo učešća na javnom nadmetanju imaju kompanije i građani koje uplate depozit od deset odsto ponuđene cijene i dostave odgovarajauću ponudu.

Iz stečajne uprave su poručili da, u slučaju da najpovoljniji ponuđač odustane od kupovine, ugovor o kupoprodaji neće biti zaključen sa drugorangiranim.Javno nadmetanje biće održano ukoliko najmanje jedan ponuđač ispuni propisane uslove. Prethodna javna nadmetanja za prodaju imovine Duvankomerca bila su neuspješna jer nije bilo zainteresovanih kupaca.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik