Prodaja “Intala” 12. aprila

Bez autora
Mar 07 2013

Prva javna licitaja za prodaju imovine bivše Fabrike montažnih kuća “Intal” iz Milića zakazana je za 12. april, a početna cijena biće 4.221.877 KM, odlučio je Odbor povjerilaca. Odbor je odlučio da imovinu preduzeća (zemljište, objekte, opremu i zalihe materijala) prodaje u cijelosti, osim 40 radničkih stanova, koji su izuzeti iz stečajne mase i za koje se vodi odvojen sudski postupak. Na licitaciji mogu da učestvuju sva pravna i fizička lica, pod uslovom da do 12. aprila do 10 časova uplate predujam od deset odsto od početne cijene imovine fabrike, ali ne veći od 50.000 KM. U slučaju neuspjeha prve licitacije o daljim koracima u postupku prodaje imovine preduzeća odlučili bi Odbor i Skupština povjerilaca “Intala”. Ukoliko Fabrika ne bi bila prodata nakon nekoliko ponovljenih licitacija, primijenio bi se Zakon o izvršnom postupku koji predviđa srazmjerno umanjenje početne cijene.

Prodaja “Intala” 12. aprilaPrva javna licitaja za prodaju imovine bivše Fabrike montažnih kuća “Intal” iz Milića zakazana je za 12. april, a početna cijena biće 4.221.877 KM, odlučio je Odbor povjerilaca, prenose agencije.

Stečajni upravnik u “Intalu” Mlađen Petković rekao je Srni da je Odbor odlučio da imovinu preduzeća (zemljište, objekte, opremu i zalihe materijala) prodaje u cijelosti, osim 40 radničkih stanova, koji su izuzeti iz stečajne mase i za koje se vodi odvojen sudski postupak.

- Na licitaciji mogu da učestvuju sva pravna i fizička lica, pod uslovom da do 12. aprila do 10 časova uplate predujam od deset odsto od početne cijene imovine fabrike, ali ne veći od 50.000 KM - izjavio je Petković.

Petković kaže da bi u slučaju neuspjeha prve licitacije o daljim koracima u postupku prodaje imovine preduzeća odlučili Odbor i Skupština povjerilaca “Intala”.

Ukoliko Fabrika ne bi bila prodata nakon nekoliko ponovljenih licitacija, primijenio bi se Zakon o izvršnom postupku koji predviđa srazmjerno umanjenje početne cijene.

Zbog višemilionskih neizmirenih obaveza prema državi, povjeriocima i dobavljačima, u Fabrici montažnih kuća “Intal” je u oktobru pokrenut stečajni postupak.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik