Prodaja "Jugoprevoza"

Bez autora
May 19 2010

Autobuska stanica Autosaobraćajnog preduzeća "Jugoprevoz" iz Jagodine i Turistička agencija "Karavan", koja pripada ovom preduzeću, prodati su na javnom nadmetanju, dok za direkciju, auto bazu i remontni centar, nije bilo kupaca. Javno nadmetanje održano je u utorak u Agenciji za privatizaciju u Beogradu. Autobusku stanicu u gradu sa poslovnim prostorom od oko 400 kvadratnih metara, opremom i peronima sa nadstrešnicom, kupilo je privatno preduzeće "Eurolin" iz Paraćina po početnoj ceni od 21.770.150 dinara. Lokal Turističke agencije "Karavan", koji se nalazi kod hotela "Jagodina", prodat je firmi "Rentakar apeks" iz Jagodine, takođe po početnoj ceni od 5.127.400 dinara. Cena direkcije, auto baze i remontnog centra, bila je 180.806.294. dinara. "Jugoprevoz" je u stečaju, a osamdesetih godina bio je jedno od najvećih saobraćajnih preduzeća u Srbiji, sa desetinama autobusa za prevoz putnika u zemlji i inostranstvu, cisterni za prevoz nafte i naftinih derivata, sa autoservisom, stanicom za tehničke preglede vozila, auto školom, Specijalnim servisom za vozila "Mercedesa", Turističkom agencijom.

Prodaja Autobuska stanica Autosaobraćajnog preduzeća "Jugoprevoz" iz Jagodine i Turistička agencija "Karavan", koja pripada ovom preduzeću, prodati su na javnom nadmetanju, dok za direkciju, auto bazu i remontni centar, nije bilo kupaca.

Javno nadmetanje održano je u utorak u Agenciji za privatizaciju u Beogradu.

Autobusku stanicu u gradu sa poslovnim prostorom od oko 400 kvadratnih metara, opremom i peronima sa nadstrešnicom, kupilo je privatno preduzeće "Eurolin" iz Paraćina po početnoj ceni od 21.770.150 dinara.

Lokal Turističke agencije "Karavan", koji se nalazi kod hotela "Jagodina", prodat je firmi "Rentakar apeks" iz Jagodine, takođe po početnoj ceni od 5.127.400 dinara.

Cena direkcije, auto baze i remontnog centra, bila je 180.806.294. dinara.

"Jugoprevoz" je u stečaju, a osamdesetih godina bio je jedno od najvećih saobraćajnih preduzeća u Srbiji, sa desetinama autobusa za prevoz putnika u zemlji i inostranstvu, cisterni za prevoz nafte i naftinih derivata, sa autoservisom, stanicom za tehničke preglede vozila, auto školom, Specijalnim servisom za vozila "Mercedesa", Turističkom agencijom.

Račun "Jugoprevoza" u blokadi je od 2004. godine, a dug prema 335 radnika, (lični dohoci, uplata penzionog osiguranja) koji je trebao da bude isplaćen do 31. decembra, je veći od 300.000.000 dinara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik