Prodaja pola Delta maksija do marta

Bez autora
Feb 03 2011

Prodaja 50 odsto udela u trgovinskom lancu Delta maksi najverovatnije će biti zaključena u narednih 30 dana. Ključni parametri dogovora su definisani i transakcija će najverovatnije biti zaključena u narednih 30 dana. Delta će investirati 140 miliona evra, uključujući 30 miliona evra za pretvaranje Kontinental hotela u Beogradu u hotel sa četiri zvezdice, koji će biti deo grupa Interkonotinetal i lanca hotela Kraun plaza. Sledećih 90 miliona evra u 2011 namenjeno je za dva šoping mola, u Banjaluci i Beogradu, dok će 20 miliona biti usmereno na širenje voćnjaka i izgradnju staklenika, kako bi se pomogao rast distribucije hrane u Srbiji, Rusiji i ostalim tržištima do 2012. godine.

Prodaja pola Delta maksija do martaGeneralna direktorka Delta holdinga Jelena Krstović izjavila je da će prodaja 50 odsto udela u trgovinskom lancu Delta maksi najverovatnije biti zaključena u narednih 30 dana.

„Ključni parametri dogovora su definisani i transakcija će najverovatnije biti zaključena u narednih 30 dana“, kazala je ona u intervjuu agenciji Blumberg, ali nije želela da komentariše navode medija da je najverovatniji kupac belgijska Delez grupa.

Krstovićeva je navela da će Delta investirati 140 miliona evra, uključujući 30 miliona evra za pretvaranje Kontinental hotela u Beogradu u hotel sa četiri zvezdice, koji će biti deo grupa Interkonotinetal i lanca hotela Kraun plaza.

Sledećih 90 miliona evra u 2011, dodala je, namenjeno je za dva šoping mola, u Banjaluci i Beogradu, dok će 20 miliona biti usmereno na širenje voćnjaka i izgradnju staklenika, kako bi se pomogao rast distribucije hrane u Srbiji, Rusiji i ostalim tržištima do 2012. godine. Krstovićava je navela i da bi Delta mogla da investira više od 400 miliona evra u šoping molove do 2015. godine i dodala da će se kompanija obratiti komercijalnim bankama za sredstva potrebna za širenje.

„U narednih pet godina, Delta planira da izgradi šest šoping molova, od kojih dva u Beogradu i po jedan u Nišu, Novom Sadu, Sarajevu i Banjaluci“, rekla je Krstovićeva- Plan je i da se strateškom partneru proda polovina učešća u Delta maksi maloprodajnom lancu, navela je, kako bi se smanjila potreba za zaduživanje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik