Prodaje se imovina zrenjaninske Fabrike čarapa "Udarnik"

Bez autora
May 11 2010

Fabrika čarapa "Udarnik" u stečaju je na osnovu zaključka stečajnog sudije Trgovinskog suda u Zrenjaninu oglasila prodaju imovine po početnoj ceni od 359,9 miliona dinara. Javno nadmetanje biće održano 8. juna u Beogradu. Kupcima će biti ponuđene nepokretnosti na lokaciji fabričkog kruga u ulici Carice Milice 33 u Zrenjaninu - upravna zgrada, proizvodne hale, radionice, magacin, ukupne površine blizu 10.000 kvadratnih metara. Na prodaju su i magacini u ulici Mihajlovački drum u Zrenjaninu, kao i objekti u Beogradu i Pančevu. Među najznačajnijom imovinom koja će se naći na javnom nadmetanju je i proizvodna oprema koju čini 305 mašina za proizvodnju čarapa. Stečaj u Fabrici čarapa "Udarnik" pokrenut je na zahtev Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja sredinom prošle godine...

Prodaje se imovina zrenjaninske Fabrike čarapa Fabrika čarapa "Udarnik" u stečaju je na osnovu zaključka stečajnog sudije Trgovinskog suda u Zrenjaninu oglasila prodaju imovine po početnoj ceni od 359,9 miliona dinara.

Kako je objavila Agencija za privatizaciju, javno nadmetanje biće održano 8. juna u Beogradu. Kupcima će biti ponuđene nepokretnosti na lokaciji fabričkog kruga u ulici Carice Milice 33 u Zrenjaninu - upravna zgrada, proizvodne hale, radionice, magacin, ukupne površine blizu 10.000 kvadratnih metara.

Na prodaju su i magacini u ulici Mihajlovački drum u Zrenjaninu, kao i objekti u Beogradu i Pančevu. Među najznačajnijom imovinom koja će se naći na javnom nadmetanju je i proizvodna oprema koju čini 305 mašina za proizvodnju čarapa. Stečaj u Fabrici čarapa "Udarnik" pokrenut je na zahtev Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja sredinom prošle godine.

Fabrika je tada imala 168 radnika kojima plate nisu isplaćivane od 1. januara prošle godine. Pored toga, ostali su neizmireni doprinosi i porezi od aprila 2005. godine.

Udarnik je u većinskom vlasništvu države pa je Agencija u nekoliko navrata nudila čaraparu na prodaju. Međutim, zainteresovanih kupaca nije bilo.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik