Prodaje se kompanija Droga Kolinska

Bez autora
Mar 28 2010

Predsednik Uprave kompanije Droga Kolinska Slobodan Vučićević potvrdio je da je u toku postupak prodaje te kompanije. Kompanija Istrabenz je pred bankrotom i zato se odlučila da proda "svoj biser", odnosno Drogu Kolinsku koja u vlasništvu drži i srpska preduzeća Grand prom, Soko Štark i Palanački kiseljak. Slovenački Istrabenz imao je dobru ideju da napravi najaču regionalnu prehrambenu industriju, ali je spletom raznih okolnosti, došla u situaciju da proda "biser svog poslovanja", mada ne treba da brine promena vlasništva nad kompanijom, koja će nastaviti nesmetano da funkcioniše. Droga Kolinska se nalazi u procesu prodaje po treći put, a da li će doći do prodaje zavisi od ponuda. Proces je u toku, ponude treba da pristižu. Prema pisanju regionalnih medija, Istrabenz, koji poseduje oko 90 odsto Kolinske, na prodaju najvećeg slovenačkog prehrambenog preduzeća odlučio se jer tokom ove godine mora da vrati dug od 100 miliona evra. Postupak prodaje kompanije Droga Kolinska vodi francuska banka BNP Pariba, koja je za to dobila mandat još 2008. godine.

Prodaje se kompanija Droga KolinskaPredsednik Uprave kompanije Droga Kolinska Slobodan Vučićević potvrdio je da je u toku postupak prodaje te kompanije.

Vučićević je kazao da je kompanija Istrabenz pred bankrotom i da se zato odlučila da proda "svoj biser", odnosno Drogu Kolinsku koja u vlasništvu drži i srpska preduzeća Grand prom, Soko Štark i Palanački kiseljak.

On je podsetio i da je slovenački Istrabenz imao dobru ideju da napravi najaču regionalnu prehrambenu industriju, ali je spletom raznih okolnosti, došla u situaciju da proda "biser svog poslovanja", mada ne treba da brine promena vlasništva nad kompanijom, koja će nastaviti nesmetano da funkcioniše.

"Droga Kolinska se nalazi u procesu prodaje po treći put, a da li će doći do prodaje zavisi od ponuda. Proces je u toku, ponude treba da pristižu", nagovestio je on.

Prema pisanju regionalnih medija, Istrabenz, koji poseduje oko 90 odsto Kolinske, na prodaju najvećeg slovenačkog prehrambenog preduzeća odlučio se jer tokom ove godine mora da vrati dug od 100 miliona evra.

Postupak prodaje kompanije Droga Kolinska vodi francuska banka BNP Pariba, koja je za to dobila mandat još 2008. godine.

Vodeći proizvodi Droge Kolinske - su pašteta Argeta čiji je obim prodaje povećan za 63 odsto od 2005. godine, a samo u Srbiji njena prodaja je porasla 10 puta. "Taj proizvod je danas jedan od vodećih u Evropi", rekao je Vučićević, napominjući da su pored "argete", tu su robne marke "smoki", mineralna voda "donat", kafa "grand".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik