Prodaju „Luku“ kao staro gvožđe

Bez autora
Mar 10 2011

Prošle godine je vrednost “Luke Novi Sad” procenjana na 21 milion evra, a sada se bez objašnjenja pojavljuje iznos od 11,2 miliona. Koliko je to nekorektno govori podatak da su osnovna sredstva procenjena u vrednost od 350 evra po toni, što je na svetskoj berzi ravno ceni starog gvožđa. Zbog najavljene prodaje novosadske „Luke Novi Sad“ svi zaposleni od ponedeljka 7. marta su u generalnom štrajku. Upravni odbor 28. januara doneo je odluku da naša "Luka" osnuje ćerku firmu "Nova Luka" d.o.o. i da prebaci svu imovinu, kako je naznačeno vrednu 11,2 miliona evra, i 50 zaposlenih, dok bi preostala 52 radnika završila na birou, uz socijalni program.

Prodaju „Luku“ kao staro gvožđeProšle godine je vrednost “Luke Novi Sad” procenjana na 21 milion evra, a sada se bez objašnjenja pojavljuje iznos od 11,2 miliona.

Koliko je to nekorektno govori podatak da su osnovna sredstva procenjena u vrednost od 350 evra po toni, što je na svetskoj berzi ravno ceni starog gvožđa - kaže za “Blic” direktor “Luke” Milenko Milivojević.

Zbog najavljene prodaje novosadske „Luke Novi Sad“ svi zaposleni od ponedeljka 7. marta su u generalnom štrajku. “Upravni odbor 28. januara doneo je odluku da naša "Luka" osnuje ćerku firmu "Nova Luka" d.o.o. i da prebaci svu imovinu, kako je naznačeno vrednu 11,2 miliona evra, i 50 zaposlenih, dok bi preostala 52 radnika završila na birou, uz socijalni program - obrazložio je predsednik Sindikata i štrajkačkog odbora Zvonimir Marković.

Kako piše u odluci Upravnog odbora, plan je da se „Nova Luka“ formira do 7. marta i ponudi na prodaju. Odlukom Vlade Srbije, novosadska luka je 26. novembra prošle godine postala državno preduzeće, a pre dve godine na inicijativu grada i pokrajine izuzeta je od privatizacije.

Član Gradskog veća za saobraćaj Siniša Bubnjević kaže da je protiv toga da se „Luka“ proda i da podržava štrajk.

Kao kupac “Luke Novi Sad” pominje se francuska kompanija „CFNR“.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik