Prodat Delta Maksi

Bez autora
Mar 03 2011

Međunarodni lanac maloprodajnih objekata iz Belgije, kompanija "Delez grupa", postigla je sporazum o kupovini "Delta Maksi grupe". Na osnovu ovog sporazuma, "Delez grupa" će kupiti 100 posto kapitala "Delta Maksi Grupe", po zatvaranju transakcije, za ukupno 932,5 miliona evra, uključujući i neto dugovanja od oko 300 miliona evra. Uz poslovanje u Grčkoj i Rumuniji, kupovina "Delta Maksi Grupe" svrstaće "Deleze grupu" među vodeće maloprodajne lance u jugoistočnoj Evropi. Kupovina "Delta Maksi grupe" ugovorena je na osnovu međusobno postignutih dogovora i zakonskih uslova, uključujući odobrenje ovog spajanja od strane nadležnih institucija u Srbiji, Bugarskoj, Crnoj Gori i Albaniji. Očekuje se da cela transakcija bude završena u trećem kvartalu 2011. godine.

Prodat Delta Maksi Međunarodni lanac maloprodajnih objekata iz Belgije, kompanija "Delez grupa", postigla je sporazum o kupovini "Delta Maksi grupe".

Na osnovu ovog sporazuma, "Delez grupa" će kupiti 100 posto kapitala "Delta Maksi Grupe", po zatvaranju transakcije, za ukupno 932,5 miliona evra, uključujući i neto dugovanja od oko 300 miliona evra. Uz poslovanje u Grčkoj i Rumuniji, kupovina "Delta Maksi Grupe" svrstaće "Deleze grupu" među vodeće maloprodajne lance u jugoistočnoj Evropi.

Kupovina "Delta Maks"i grupe ugovorena je na osnovu međusobno postignutih dogovora i zakonskih uslova, uključujući odobrenje ovog spajanja od strane nadležnih institucija u Srbiji, Bugarskoj, Crnoj Gori i Albaniji. Očekuje se da cela transakcija bude završena u trećem kvartalu 2011. godine.

"Delta Maksi grupa", čije je sedište u Beogradu, osnovana je 2000. godine. Danas poseduje oko 450 maloprodajnih objekata u Srbiji, Bugarskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Albaniji. Procenjeni godišnji prihodi "Delta Maksi grupe" za 2011. godinu iznose od 1,35 do 1,4 milijardi evra, dok se vrednost EBITDA za 2011. godinu procenjuje na 85 do 90 miliona evra. "Delta Maksi grupa" zapošljava oko 15.000 ljudi.

"Delez grupa" je međunarodni lanac maloprodajnih objekata iz Belgije koji je prisutan u šest zemalja na tri kontinenta. Na kraju 2010, prodajna mreža "Delez grupe" brojala je 2.800 prodavnica, a iste godine ostvaren je prihod od 20,8 milijardi evra. U 2009. godini, "Delez grupa" imala je neto dobit od 514 miliona evra. Ova kompanija je na kraju 2010. godine zapošljavala oko 137.000 ljudi.

Direktna investicija belgijskog "Deleza" od gotovo milijardu evra jedna je od najvećih u poslednjih nekoliko godina. Očekuje se da će dolazak poznate belgijske kompanije doneti veću konkurenciju među trgovinskim lancima, a samim tim i bolju uslugu i niže cene proizvoda za građane.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik