Qatar Airways preuzima 49% Adria Airwaysa?

Bez autora
Nov 14 2010

Katar je na ovotjednom sastanku sa slovenskim gospodarstvenicima pokazao interes za niz ulaganja u toj zemlji. Najviše interesa iskazao je za kupnju udjela u Adria Airwaysu za kojeg slovenska vlada već dulje vrijeme traži strateškog partnera. Navodno, kompanija Qatar Airways bi preuzela 49 posto slovenskog zračnog prijevoznika, jer slovenska strana ne želi izgubiti članstvo u grupaciji Star Alliance. To bi se dogodilo ako bi neki ulagač izvan Europske unije preuzeo većinski udjel u Adria Airwaysu. Konačni rezultati pregovora s potencijalnim katarskim investitorima bit će poznati za dva mjeseca. U slovenskoj su Vladi ipak skloniji Adriju Airways "prepustiti" nekoj od možda zainteresiranih velikih europskih kompanija, pri čemu se spominju Lufthansa, poljski Lot i turski prijevoznik Turkish Airlines. Govorilo se i o pokušaju ostvarivanja partnerstva s balkanskim kompanijama Croatia Airlinesom, Montenegro Airlinesom i Jat Airwaysom, no ta je ideja zasad, čini se, s najmanje izgleda za realizaciju.

Qatar Airways preuzima 49% Adria Airwaysa?Katar je na ovotjednom sastanku sa slovenskim gospodarstvenicima pokazao interes za niz ulaganja u toj zemlji.

Najviše interesa iskazao je za kupnju udjela u Adria Airwaysu za kojeg slovenska vlada već dulje vrijeme traži strateškog partnera. Navodno, kompanija Qatar Airways bi preuzela 49 posto slovenskog zračnog prijevoznika, jer slovenska strana ne želi izgubiti članstvo u grupaciji Star Alliance. To bi se dogodilo ako bi neki ulagač izvan Europske unije preuzeo većinski udjel u Adria Airwaysu. Konačni rezultati pregovora s potencijalnim katarskim investitorima bit će poznati za dva mjeseca.

U slovenskoj su Vladi ipak skloniji Adriju Airways "prepustiti" nekoj od možda zainteresiranih velikih europskih kompanija, pri čemu se spominju Lufthansa, poljski Lot i turski prijevoznik Turkish Airlines. Govorilo se i o pokušaju ostvarivanja partnerstva s balkanskim kompanijama Croatia Airlinesom, Montenegro Airlinesom i Jat Airwaysom, no ta je ideja zasad, čini se, s najmanje izgleda za realizaciju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik