Rasprodaje se imovina propalog trebinjskog "Novoteksa"

Bez autora
Jan 26 2012

Pokretna i nepokretna imovina Tekstilnog preduzeća “Novoteks” u stečaju bit će prodata, a procijenjena vrijednost imovine koja bi trebalo da bude unovčena iznosi šest miliona i 77.000 maraka, što je za čak 10 puta manje od priznatih potraživanja povjerilaca. Naime, ukupna dugovanja “Novoteksa” iznose čak 60.500.000 maraka. Odluku je donijela Skupština povjerilaca, nakon godinu dana zastoja, a u prodaju će sva imovina osim novog proizvodnog pogona koji je pod hipotekom Hypo banke i “Hypo lizinga“ o kojem se vodi sudski postupak. Time ovo nekada jedno od najuspješnijih trebinjskih preduzeća ide u likvidaciju. Godina već traje agonija radnika ovog preduzeća, koje, iako je bilo nekih najava, nije ušlo u reorganizaciju, niti je entitetska vlada realizirala obećanja da će kupiti ovo preduzeće kako bi se sačuvala radna mjesta.

Rasprodaje se imovina propalog trebinjskog "Novoteksa"Pokretna i nepokretna imovina Tekstilnog preduzeća “Novoteks” u stečaju bit će prodata, a procijenjena vrijednost imovine koja bi trebalo da bude unovčena iznosi šest miliona i 77.000 maraka, što je za čak 10 puta manje od priznatih potraživanja povjerilaca.

Naime, ukupna dugovanja “Novoteksa” iznose čak 60.500.000 maraka.

Odluku je donijela Skupština povjerilaca, nakon godinu dana zastoja, a u prodaju će sva imovina osim novog proizvodnog pogona koji je pod hipotekom Hypo banke i “Hypo lizinga“ o kojem se vodi sudski postupak.

Time ovo nekada jedno od najuspješnijih trebinjskih preduzeća ide u likvidaciju.

Godina već traje agonija radnika ovog preduzeća, koje, iako je bilo nekih najava, nije ušlo u reorganizaciju, niti je entitetska vlada realizirala obećanja da će kupiti ovo preduzeće kako bi se sačuvala radna mjesta.

Najveći povjerilac "Novoteksa“ je Poreska uprava RS-a kojoj preduzeće duguje više od 50 miliona maraka.

Prva licitacija o prodaji imovine "Novoteks“ očekuje se na proljeće.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik