Sedam kompanija zainteresovano za "Telekom"

Bez autora
Dec 12 2010

Ministarstvo finansija saopštilo je da se za učešće na tenderu za kupovinu 51 posto akcija kompanije “Telekom Srbija” prijavilo sedam kompanija – "Deutsche Telekom", "France Telekom", "Telekom Austria" i "America Movile", "Weather investment", "Turkcell" i "Vimpelcom".Uvidom u podnetu dokumentaciju tenderska komisija zaključila je da je svih sedam kompanija kvalifikovano za učešće na tenderu. Sledeći korak u postupku prodaje većinskog paketa akcija su uplata i dostava dokaza o uplati sredstava koja će omogućiti uvid u dokumentaciju “Telekoma Srbija”, a rok za to nije predviđen. Sve kompanije imaju rok do 21. februara da dostave obavezujuću ponudu.

Sedam kompanija se prijavilo za učešće na tenderu za prodaju akcija Ministarstvo finansija saopštilo je da se za učešće na tenderu za kupovinu 51 posto akcija kompanije “Telekom Srbija” prijavilo sedam kompanija – "Deutsche Telekom", "France Telekom", "Telekom Austria" i "America Movile", "Weather investment", "Turkcell" i "Vimpelcom".

Uvidom u podnetu dokumentaciju tenderska komisija zaključila je da je svih sedam kompanija kvalifikovano za učešće na tenderu. Sledeći korak u postupku prodaje većinskog paketa akcija su uplata i dostava dokaza o uplati sredstava koja će omogućiti uvid u dokumentaciju “Telekoma Srbija”, a rok za to nije predviđen. Sve kompanije imaju rok do 21. februara da dostave obavezujuću ponudu.

Ako bude više ponuda, krajem februara biće organizovana aukcija pred televizijskim kamerama. Kupac će biti kompanija koja na aukciji ponudi najveću cenu, a u slučaju da stigne samo jedna obavezujuća ponuda, “Telekom Srbija” će biti prodat po ponuđenoj ceni.

Kupac većinskog udela u “Telekomu Srbija” moraće da dobije saglasnost antimonopolskih komisija u Srbiji, BiH i u Crnoj Gori, gde je “Telekom Srbija” vlasnik telekomunikacionih kompanija, i kada se dobiju te dozvole, sledi uplata. Očekuje se da bi to moglo da bude krajem prve polovine naredne godine.

Vlada Srbije je na prodaju ponudila paket od 51 posto akcija od ukupno 80 posto koje naša zemlja ima u toj kompaniji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik