Sei Holding preuzeo Aktiva Naložbe

Bez autora
Dec 08 2010

Aktiva Naložbe, jedno od najvećih slovenskih holdinških društava, od ponedjeljka je u većinskom, 81,4-postotnom vlasništvu nizozemskog društva Sei Holding. Aktiva je dosad bila u vlasništvu Aktive Sei koja je preko nizozemskog Aktiva Holdingsa u suvlasništvu privatizacijskog mogula Darka Horvata. Jedan od razloga promjene vlasništva mogle bi biti pripreme na novo preuzimanje i istiskivanje malih dioničara društva Aktiva Naložbe budući da je dosadašnji vlasnik Aktiva Sei posljednjih nekoliko mjeseci gotovo svakodnevno kupovao dionice. Aktiva Naložbe je društvima povezanima s Aktiva Holdingsom dosad pozajmila više od 200 milijuna eura.

Sei Holding preuzeo Aktiva NaložbeAktiva Naložbe, jedno od najvećih slovenskih holdinških društava, od ponedjeljka je u većinskom, 81,4-postotnom vlasništvu nizozemskog društva Sei Holding.

Aktiva je dosad bila u vlasništvu Aktive Sei koja je preko nizozemskog Aktiva Holdingsa u suvlasništvu privatizacijskog mogula Darka Horvata.

Jedan od razloga promjene vlasništva mogle bi biti pripreme na novo preuzimanje i istiskivanje malih dioničara društva Aktiva Naložbe budući da je dosadašnji vlasnik Aktiva Sei posljednjih nekoliko mjeseci gotovo svakodnevno kupovao dionice. Dodajmo da je Aktiva Naložbe društvima povezanima s Aktiva Holdingsom dosad pozajmila više od 200 milijuna eura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik