Sitigrup dao ponudu za Telekom

Bez autora
May 18 2010

Konzorcijum "Sitigrup Global Markets Limitid" iz Londona je jedini dao ponudu za izbor finansijskog savetnika za prodaju državnog udela u "Telekomu Srbija". Konzorcijum je u ponedeljak održao prezentaciju ponude pred Komisijom za javne nabavke i ponuda je nakon toga razmotrena na sednici Komisije. Prema ranijim najavama iz Vlade Srbije, očekuje se da će tender za prodaju dela akcija "Telekoma Srbije" biti raspisan krajem leta ili početkom jeseni ove godine. Imajući u vidu da je za pravnu analizu prispele ponude neophodno dodatno vreme, članovi Komisije su odlučili da konačnu ocenu jedine prispele ponude na javnom pozivu donesu u utorak, 18. maja 2010. godine. Finansijski savetnik trebalo bi da odredi optimalni paket akcija za prodaju i predloži vremenski raspored događaj oko raspisivanja tendera, a deo njegovog posla biće i da odredi šta sve spada u vlasništvo "Telekoma", šta su njegova prava, imovina i biznis kompanije i da preporuči kako da se to optimalno iskoristi, šta da se proda, a šta da ostane državi.

Sitigrup dao ponudu za TelekomKonzorcijum "Sitigrup Global Markets Limitid" iz Londona je jedini dao ponudu za izbor finansijskog savetnika za prodaju državnog udela u "Telekomu Srbija".

Konzorcijum je u ponedeljak održao prezentaciju ponude pred Komisijom za javne nabavke i ponuda je nakon toga razmotrena na sednici Komisije.

Prema ranijim najavama iz Vlade Srbije, očekuje se da će tender za prodaju dela akcija "Telekoma Srbije" biti raspisan krajem leta ili početkom jeseni ove godine.

"Imajući u vidu da je za pravnu analizu prispele ponude neophodno dodatno vreme, članovi Komisije su odlučili da konačnu ocenu jedine prispele ponude na javnom pozivu donesu u utorak, 18. maja 2010. godine", izjavio je predsednik Komisije i državni sekretar u Ministarstvu finansija Slobodan Ilić.

Finansijski savetnik trebalo bi da odredi optimalni paket akcija za prodaju i predloži vremenski raspored događaj oko raspisivanja tendera, a deo njegovog posla biće i da odredi šta sve spada u vlasništvo "Telekoma", šta su njegova prava, imovina i biznis kompanije i da preporuči kako da se to optimalno iskoristi, šta da se proda, a šta da ostane državi.

Vlada Srbije ranije je objavila da namerava da proda polovinu od ukupno 80 odsto akcija koje poseduje u "Telekomu Srbije", odnosno 40 odsto. Preostalih 20 odsto akcija je u vlaništvu grčke kompanije OTE, u kojoj "Dojče telekom" ima 30 odsto kapitala.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik