Slovenci u akciji širenja: Petrol preuzeo osječki Butan

Bez autora
Aug 18 2010

Slovenska grupa Petrol preuzela je hrvatsku tvrtku Butan d.o.o. koja se bavi prodajom i distribucijom ukapljenog naftnog plina (UNP) sa sjedištem u Osijeku. Osječka tvrtka je sada u 100-postotnom vlasništvu grupe Petrol i preimenovana je u Petrol Butan Osijek. To je drugo Petrolovo preuzimanje u Hrvatskoj ove godine, nakon što je u lipnju postao vlasnik 51 posto drniškog Jadranplina. Tvrtka Butan na području Ernestinova posjeduje punionicu plinskih boca, skladište za UNP te punionicu autoplina. Cilj je sljedeće godine dosegnuti prodaju od 20.000 tona, te svojom infrastrukturom, uz potporu maloprodajne mreže, podmirivati postojeće i buduće potrebe za UNP-om na području Slavonije i Hrvatske. Preuzimanjem osječkog Butana Petrol nastavljaja strategiju regionalnog širenja i jačanja pozicije na plinskom tržištu.

Slovenci u akciji širenja: Petrol preuzeo osječki ButanSlovenska grupa Petrol preuzela je hrvatsku tvrtku Butan d.o.o. koja se bavi prodajom i distribucijom ukapljenog naftnog plina (UNP) sa sjedištem u Osijeku, objavili su danas iz Petrola.

Osječka tvrtka je sada u 100-postotnom vlasništvu grupe Petrol i preimenovana je u Petrol Butan Osijek, ističe se u priopćenju u kojem se ne navodi cijena te akvizicije. To je drugo Petrolovo preuzimanje u Hrvatskoj ove godine, nakon što je u lipnju postao vlasnik 51 posto drniškog Jadranplina.

Tvrtka Butan na području Ernestinova posjeduje punionicu plinskih boca, skladište za UNP te punionicu autoplina. Cilj je sljedeće godine dosegnuti prodaju od 20.000 tona, te svojom infrastrukturom, uz potporu maloprodajne mreže, podmirivati postojeće i buduće potrebe za UNP-om na području Slavonije i Hrvatske, ističe se u priopćenju.

Iz Petrola također ističu da preuzimanjem osječkog Butana nastavljaju strategiju regionalnog širenja i jačanja pozicije na plinskom tržištu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik