Slovenski Hypo na prodaju u ’’balkanskom paketu’’

Bez autora
Apr 03 2011

Austrijska bankovna grupa Hypo Alpe-Adria Bank International slovenski će Hypo prodati u okviru reprivatizacije za 3-4 godine, ali ne odvojeno, već u tzv. balkanskom paketu u koji spadaju jedinice u Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori te BiH. Njihova podružnica u Sloveniji dotad će nastaviti realizaciju zadanih ciljeva: jednostavnije poslovanje uz usredotočenost na klijente, traženje sinergija između usluga banke i lizinga, postizanje viših standarda u prosuđivanju kreditnih rizika i uspostavljanje središnjeg nadzora nad bankovnim procesima.

Slovenski Hypo na prodaju u ’’balkanskom paketu’’Austrijska bankovna grupa Hypo Alpe-Adria Bank International slovenski će Hypo prodati u okviru reprivatizacije za 3-4 godine, ali ne odvojeno, već u tzv. balkanskom paketu u koji spadaju jedinice u Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori te BiH.

Tu je informaciju potvrdio glasnogovornik austrijskog društva Dominic Köfner i dodao da će njihova podružnica u Sloveniji dotad nastaviti realizaciju zadanih ciljeva: jednostavnije poslovanje uz usredotočenost na klijente, traženje sinergija između usluga banke i lizinga, postizanje viših standarda u prosuđivanju kreditnih rizika i uspostavljanje središnjeg nadzora nad bankovnim procesima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik