Slovensko Gorenje kupuje švedski Asko

Bez autora
May 16 2010

Slovenski proizvođač bijele tehnike Gorenje pregovara o preuzimanju švedske tvrtke Asko, koja je dio talijanske grupacije Antonio Merloni. Članica uprave Gorenja za financije Mirjana Dimc Perko potvrdila je da se Gorenje nalazi pred kupovinom proizvodne linije strojeva za pranje, dok su u Askou rekli kako su pregovori u tijeku i da još nisu okončani. Asko ima 900 zaposlenih, a 80 posto proizvedenih aparata više cjenovne klase izvozi na tržišta Norveške, Danske, SAD, Australije, Novog Zelanda i Rusije. Gorenje je u prvom tromesečju ove godine imao neto profit 517.000 eura, dok je u istom lanjskom periodu imao 14,7 milijuna eura gubitka, a prihodi su istodobno povećani za 1,5 posto na 291 milijun eura.

Slovensko Gorenje kupuje švedski AskoSlovenski  proizvođač bijele tehnike Gorenje pregovara o preuzimanju švedske tvrtke Asko, koja je dio talijanske grupacije Antonio Merloni.

Kako piše list Finance, članica uprave Gorenja za financije Mirjana Dimc Perko potvrdila je da se Gorenje nalazi pred kupovinom proizvodne linije strojeva za pranje, dok su u Askou rekli kako su pregovori u tijeku i da još nisu okončani.

Asko ima 900 zaposlenih, a 80 posto proizvedenih aparata više cjenovne klase izvozi na tržišta Norveške, Danske, SAD, Australije, Novog Zelanda i Rusije.

Gorenje je u prvom tromesečju ove godine imao neto profit 517.000 eura, dok je u istom lanjskom periodu imao 14,7 milijuna eura gubitka, a prihodi su istodobno povećani za 1,5 posto na 291 milijun eura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik