Sorosev fond zainteresiran za Tuš

Bez autora
Oct 25 2017

Banke vjerovnice, koje imaju više od polovice potraživanja od slovenskog Tuša, o prodaji Engrotuša ekskluzivno pregovaraju s fondom poznatog investitora, milijardera Georgea Sorosa. Fond iz New Yorka trenutno izvodi dubinski pregled Tuš grupe, a zainteresiran je i za kupnju jedne od tvrtki u grupi Engrotuš. Konzorcij banaka na čelu s NLB-om, uključujući Abanku, SID Bank, Gorenjsku banku i Hetu, započeo je s prodajom 300 milijuna eura potraživanje od grupe Tuš prošle jeseni. Petnaest ponuđača natjecalo se za neobavezujuće ponude, dok je u završnim pregovorima ostao samo AnaCap Financial Partners. On je nudio bankama kupovnu cijenu od samo 35 posto vrijednosti potraživanja.

Sorosev fond zainteresiran za TušBanke vjerovnice, koje imaju više od polovice potraživanja od slovenskog Tuša, o prodaji Engrotuša ekskluzivno pregovaraju s fondom poznatog investitora, milijardera Georgea Sorosa, izvještava Siol.net.

Fond iz New Yorka trenutno izvodi dubinski pregled Tuš grupe, a prema pisanju potala Siol.net zainteresiran je za kupnju jedne od tvrtki u grupi Engrotuš.

Konzorcij banaka na čelu s NLB-om, uključujući Abanku, SID Bank, Gorenjsku banku i Hetu, započeo je s prodajom 300 milijuna eura potraživanje od grupe Tuš prošle jeseni.

Petnaest ponuđača natjecalo se za neobavezujuće ponude, dok je u završnim pregovorima ostao samo AnaCap Financial Partners. On je nudio bankama kupovnu cijenu od samo 35 posto vrijednosti potraživanja, napisao je portal još ljetos.

Fond Quantum Strategic Partners je privatna investicijska tvrtka koja od 2011. upravlja isključivo novcem Soroseve obitelji. Njen najpoznatiji član je George Soros, čija se imovina procjenjuje na više od 25 milijardi dolara.

Prošle godine tvrtka je uložila više od 300 miliona u američkog proizvođača solarnih fotonaponskih panela SolarCity, kojeg je potom kupio Tesla Motors, priopćio je portal.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik