Sporazumno raskinut privatizacioni ugovor

Bez autora
Mar 27 2011

Vlada RS sporazumno je raskinula privatizacioni ugovor sa kompanijom "Integral inženjering" iz Laktaša, koja je u postupku privatizacije kupila kapital "Hidrogradnje" iz Pala. Predsjednik Vlade RS Aleksandar Džombić potpisao je u petak protokol o saradnji sa predstavnicima kompanije "Integral inženjering", GIK "Hidrogradnja" Pale i predstavnikom Sindikalnog odbora "Hidrogradnje". Ovaj protokol predviđa sporazumni raskid ugovora i "Integral inženjering" će obezbijediti 360.000 maraka za izmirenje dijela potraživanja radnika "Hidrogradnje" do kraja iduće sedmice, a 150.000 maraka do 10. aprila ove godine. Tokom sastanka sa menadžmentom i Sindikalnim odborom "Hidrogradnje" usaglašen je i stav da je jedini način opstanka privrednog društva sprovođenje postupka stečajne reorganizacije, te su radnici saglasni da polovinu potraživanja po osnovu plata pretvore u akcije, a drugu polovinu da izmire prodajom dijela imovine preduzeća.

Sporazumno raskinut privatizacioni ugovorVlada RS sporazumno je raskinula privatizacioni ugovor sa kompanijom "Integral inženjering" iz Laktaša, koja je u postupku privatizacije kupila kapital "Hidrogradnje" iz Pala.

- Predsjednik Vlade RS Aleksandar Džombić potpisao je u petak protokol o saradnji sa predstavnicima kompanije "Integral inženjering", GIK "Hidrogradnja" Pale i predstavnikom Sindikalnog odbora "Hidrogradnje" - saopšteno je iz Biroa za odnose sa javnošću Vlade RS.

U saopštenju se navodi da ovaj protokol predviđa sporazumni raskid ugovora i da će "Integral inženjering" obezbijediti 360.000 maraka za izmirenje dijela potraživanja radnika "Hidrogradnje" do kraja iduće sedmice, a 150.000 maraka do 10. aprila ove godine.

- Tokom sastanka sa menadžmentom i Sindikalnim odborom "Hidrogradnje" usaglašen je i stav da je jedini način opstanka privrednog društva sprovođenje postupka stečajne reorganizacije, te da su radnici saglasni da polovinu potraživanja po osnovu plata pretvore u akcije, a drugu polovinu da izmire prodajom dijela imovine preduzeća - ističe se u saopštenju i dodaje da će Vlada RS dati punu podršku i pomoć oko stečajne reorganizacije društva i izmirenja obaveza prema radnicima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik