Sutra prva licitacija za prodaju imovine preduzeća Energoinvest - Rasklopna oprema

Bez autora
Jul 21 2013

U Privrednom okružnom sudu Istočno Sarajevo za sutra je zakazana prva licitacija za prodaju imovine preduzeća "Energoinvest - Rasklopna oprema" /RAOP/, čija je vrijednost procijenjena na 31 milion KM. Licitacija je do sada odgađana dva puta - 16. maja zbog razgovora sa nekim partnerima, a 21. juna zbog nespremnosti predstavnika Poreske uprave Republike Srpske. Očekuje se da će sutra sve biti u redu i da će prva licitacija proći kako treba. Najvažnije je da se zna da taj proces teče. U toku su i razgovori sa eventualnim ruskim partnerima koji su obišli RAOP. Poreska uprava Republike Srpske u februaru je okončala popis imovine RAOP-a, nakon čega je uslijedila njena sudska i poreska procjena.

Sutra prva licitacija za prodaju imovine preduzeća Energoinvest - Rasklopna opremaU Privrednom okružnom sudu Istočno Sarajevo za sutra je zakazana prva licitacija za prodaju imovine preduzeća "Energoinvest - Rasklopna oprema" /RAOP/, čija je vrijednost procijenjena na 31 milion KM, rekao je predsjednik sindikata RAOP-a Siniša Milošević.

Milošević je podsjetio da je licitacija do sada odgađana dva puta - 16. maja zbog razgovora sa nekim partnerima, a 21. juna zbog nespremnosti predstavnika Poreske uprave Republike Srpske.

"Očekujemo da će sutra sve biti u redu i da će prva licitacija proći kako treba. Nama je najvažnije da znamo da taj proces teče", rekao je Milošević.

On je potvrdio da su u toku razgovori sa eventualnim ruskim partnerima koji su obišli RAOP i izrazio nadu da će uspjeti da sačuvaju svoje preduzeće.

Poreska uprava Republike Srpske u februaru je okončala popis imovine RAOP-a, nakon čega je uslijedila njena sudska i poreska procjena.

Preduzeće RAOP obustavilo je proizvodnju početkom godine, a najveći problem je što dio radnika ne može da ode u penziju, jer im pet godina nisu uplaćeni doprinosi, zatim što radnici nisu primili plate 36 mjeseci, a imovina, kojom bi mogli da zarađuju plate, propada.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik