Švicarsko-hrvatski investitori preuzimaju Hidrogradnju

Bez autora
Feb 26 2023

Švicarsko-hrvatska kombinacija u narednih petnaestak dana bi mogla postati vlasnik nekadašnjeg građevinskog giganta "Hidrogradnje" iz Sarajeva.

Ovo je za Nezavisne novine potvrdio Zijad Fazlagić, stečajni upravnik ovog preduzeća, rekavši da je "Hidrogradnja", čiji su vlasnici dva čovjeka, uplatila novčani iznos od 200.000 KM na ime obaveznog osiguranja u decembru prošle godine.

- Imamo potencijalnog kupca, švicarsko-hrvatsku kombinaciju, koja je uplatila iznos potreban za osiguranje. Ipak, oni su trebali cjelokupan iznos uplatiti do 20. februara, ali su tražili da zbog nekih njihovih okolnosti produžimo rok tog plaćanja, pa sam im to omogućio. Kupci su obavezni uplatiti 88,6 miliona KM za ''Hidrogradnju''. Očekujem da će to biti realizovano u narednih 10-15 dana, a u kontaktu smo sa potencijalnim kupcem, kazao je Fazlagić.

Dodao je da ovaj nekadašnji građevinski gigant uprkos stečaju radi u punom kapacitetu i nastavio je svoje poslovanje.

- Trenutno je zaposleno 100 osoba u preduzeću, a u toku sezone bude oko 150-170 zaposlenih. Kupci su stečajnim planom obavezni da zadrže broj zaposlenih, odnosno povećaju broj zaposlenih, te nastave rad pet godina nakon preuzimanja preduzeća, objasnio je Fazlagić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik