Telekom Austria kupuje T-2?

Bez autora
Jul 15 2010

Telekom Austria (TA) jedini je preostali interesent za kupnju slovenskog telekomunikacijskog operatera T-2. Obavio je dubinsko snimanje društva, no još nije dao ponudu vlasniku, Zvon 1 Holdingu. Zvonu i T-2, koji su u velikim dugovima, prijeti stečaj ukoliko prodaja ne uspije. Konačni će rasplet biti poznat krajem kolovoza ili u prvoj polovici rujna. Moguća su dva scenarija – prvi je da TA kupi T-2 i udruži ga sa Simobilom, a kasnije im se može pridružiti još jedan operater, npr. Amis, Tušmobil ili Gratel, dok drugi predviđa udruživanje barem dvaju navedenih društava i preuzimanje udruženog poduzeća od strane inozemnog kupca.

Telekom Austria kupuje T-2?Telekom Austria (TA) jedini je preostali interesent za kupnju slovenskog telekomunikacijskog operatera T-2.

Obavio je dubinsko snimanje društva, no još nije dao ponudu vlasniku, Zvon 1 Holdingu, doznaje se neslužbeno.

Stručnjaci ocjenjuju da Zvonu i T-2, koji su u velikim dugovima, prijeti stečaj ukoliko prodaja ne uspije. Konačni će rasplet biti poznat krajem kolovoza ili u prvoj polovici rujna.

Moguća su dva scenarija – prvi je da TA kupi T-2 i udruži ga sa Simobilom, a kasnije im se može pridružiti još jedan operater, npr. Amis, Tušmobil ili Gratel, dok drugi predviđa udruživanje barem dvaju navedenih društava i preuzimanje udruženog poduzeća od strane inozemnog kupca.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik