“Telekom“ sa dve nepoznate

Bez autora
Jan 23 2011

I dalje je nejasno zašto je, zapravo, produžen rok za otkup dokumentacije u procesu privatizacije „Telekoma Srbija“. Dok su u Ministarstvu finansija rekli da je rok produžen do 21. marta, kako bi „Dojče telekom“ i „Frans telekom“ imali vremena da prouče dokumentaciju, ministar za telekomunikacije Jasna Matić demantuje kolege i tvrdi da je rok produžen zbog neažurnosti srpskih vlasti koje nisu blagovremeno spremile dokumentaciju. Jasna Matić objašnjava i da je u medijima izvučena iz konteksta njena izjava da će prodaja „Telekoma Srbija“ propasti. Ta mogućnost je samo teorijska. Zainteresovane kompanije se ozbiljno pripremaju. Kod svake tenderske procedure postoji mogućnost da se ona ne obavi uspešno. Ono što se zasad vidi je to da je najveći broj onih koji su do sada otkupili dokumentaciju zaista ozbiljno zainteresovan.

“Telekom“ sa dve nepoznateI dalje je nejasno zašto je, zapravo, produžen rok za otkup dokumentacije u procesu privatizacije „Telekoma Srbija“.

Dok su u Ministarstvu finansija rekli da je rok produžen do 21. marta, kako bi „Dojče telekom“ i „Frans telekom“ imali vremena da prouče dokumentaciju, ministar za telekomunikacije Jasna Matić demantuje kolege i tvrdi da je rok produžen zbog neažurnosti srpskih vlasti koje nisu blagovremeno spremile dokumentaciju.

Jasna Matić objašnjava i da je u medijima izvučena iz konteksta njena izjava da će prodaja „Telekoma Srbija“ propasti.

- Ta mogućnost je samo teorijska. Zainteresovane kompanije se ozbiljno pripremaju. Kod svake tenderske procedure postoji mogućnost da se ona ne obavi uspešno - rekla je Matićeva. - Ono što mi zasad vidimo je to da je najveći broj onih koji su do sada otkupili dokumentaciju zaista ozbiljno zainteresovan.

U međuvremenu, generalni direktor „Telekoma Austrija“ Hanes Ametsrajter kaže da počinju analizu podataka, posle koje će odlučiti da li će predati ponudu za „Telekom Srbija“.

- Ako brojke ne budu dobre, nećemo predati ponudu. Postoje još mnogi nepoznati parametri. Još nije sigurno da li će na tender dospeti 51, 80 ili čak 100 odsto „Telekoma Srbija“ - kaže čelnik austrijskog operatera za bečki ekonomski dnevnik „Virtšaftsblat“.

Tender za prodaju 51 odsto akcija „Telekoma Srbija“ nedavno je produžen za još mesec dana. Tendersku dokumentaciju je do sada otkupilo pet zainteresovanih kompanija, a do 21. marta bi trebalo da se zna ko je od njih zaista zainteresovan da ponudi bar minimalnih milijardu i 400 miliona evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik