Tender za Institut “Dr Simo Milošević” u Igalo proglašen neuspjelim

Bez autora
Jan 29 2020

Savjet za privatizaciju nije prihvatio izvještaj Tenderske komisije za privatizaciju o rezultatima pregovora za zaključenje ugovora za prodaju 56,5% akcijskog kapitala Instituta “Dr Simo Milošević”.

“Savjet je zadužio Tendersku komisiju da donese odluku o proglašenju tendera neuspjelim, što je bio plod duge i konstruktivne diskusije na sjednici”, saopšteno je iz Vlade.

Pregovori o prodaji Instituta Igalo vođeni su sa konzorcijumom Phillibert i Ville Oliva u vlasništvu biznismena Žarka Rakčevića.

Kako je saopšteno iz Vlade konstatovano je da jedna dospjela ponuda za kupovinu akcija, nije obezbijedila konkurenciju, te da je došlo do značajnih promjena kako na globalnom tržištu tako i u ekonomskom, finansijskom i pravnom sistemu Crne Gore koje otvaraju nove mogućnosti za valorizaciju nespornog resursa Instituta "Dr Simo Milošević".

“U narednom periodu nadležni resori će razotriti mogućnosti i budući proces vlaorizacije Instituta s obzirom na izuzetan razvojni potencijal koji zdravstveni turizam ima u Crnoj Gori”, saopšteno je iz Vlade.

U planu privatizacije "Budvanska rivijera",  "Institut za crnu metalurgiju"...

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte usvojio je Odluku o planu privatizacije za 2020. godinu.

“Ovogodišnji Plan privatizacije uključuje samo metode klasične privatizacije, ali ne i valorizaciju turističkih lokaliteta i privrednih društava zbog novih mogućnosti koje daje nedavno usvojeni Zakon o privatno javnom partnerstvu”, saopšteno je iz Vlade.

Savjet je predložio Vladi da se ove godine započene priprema i sprovođenje javnih tendera za privatizaciju: hotelske grupe "Budvanska rivijera" AD Budva i to kroz prodaju akcija nakon restrukturiranja.

Predložena je i privatizacija "Castello Montenegro" AD - Pljevlja, kroz prodaju akcija, kao i "Instituta za crnu metalurgiju" AD - Nikšić.
Savjet Vladi predlaže i da nastavi sa pripremom i sprovođenje javnog tendera za prodaju lokacija bivše vojne kasarne “Radoje Dakić” na Žabljaku.

Putem berze biće ponuđene se akcije sljedećih društava AD „Agrotransport“ – Podgorica; AD „Metal produkt”,AD „Montenegroturist”, “Crnagoracoop", “Novi duvanski kombinat” i “Kotor projekt” AD – Kotor.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik