Terme Čatež na prodaju

Bez autora
Nov 10 2022

Grupa DZS započela je postupak prodaje 45,79 posto vlasničkog udjela u Termama Čatež, jednom od najvećih turističkih poduzeća u Sloveniji, objavljeno je putem internetskih stranica Ljubljanske burze.

DZS, većinski vlasnik Termi Čatež, i tvrtka Terme Čatež bili su 2017. odn. 2017. i 2018. godine zbog financijskih problema u postupku preventivnog restrukturiranja.

U skladu s tom procedurom Terme Čatež su prodale 100 postotni udio u turističkoj tvrtki Marina Portorož. Prijenos vlasništva na slovensku tvrtku Luka Lucija, u vlasništvu upravitelja alternativnih investicijskih fondova JonatanMarsa, završen je u svibnju prošle godine, kada su ispunjeni svi ugovorni odgodni uvjeti.

DZS, koji se temelji na tri stupa, nakladničko-medijskom, trgovinskom i turističkom, sklopio je s vjerovnicima petogodišnji ugovor o financijskom restrukturiranju koji je, prema neslužbenim podacima, uključivao prodaju Marine Portorož te prodaju hotela Žusterna i golfa. tečaj u Mokricama, kao i likvidacija poduzeća Rad prodaje. Prema tadašnjim podacima, u grupi bi trebali ostati nakladnička kuća DZS i Čateške toplice.

Hotel Žusterna sada je navodno na prodaju. Poduzetnik Roberto Cavallaro, koji u istoj zgradi ima pizzeriju, potvrdio je ljetos za Radio Koper da pregovara o kupnji s vlasnikom kompleksa hotela i bazena.

Uz DZS, na čijem je dugogodišnjem čelu Bojan Petan, još su dva vlasnika Termi Čatež. Capital družba ima 23,79 posto vlasničkog udjela u toplicama, dok Delo prodaje 9,15 posto.

Grupa Terme Čatež, koju nakon prodaje Marine Portorož još uvijek čine vladajuća tvrtka Terme Čatež i tvrtka kćer Del Naložba, lani je ostvarila 27,6 milijuna eura poslovnih prihoda i 2,2 milijuna eura operativne dobiti. Čista dobit iznosila je 7,9 milijuna eura, pokazuje godišnje izvješće objavljeno na Ajpesu.

Iz današnjeg priopćenja nisu jasni razlozi prodaje toplica.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik