Turska ponuda za Jat najozbiljnija

Bez autora
Jul 29 2010

Turska aviokompanija „Turkiš erlajnz" i dalje je najozbiljniji kandidat za kupovinu „Jat ervejza". Predstavnici Jata i dalje održavaju bliske i svakodnevne kontakte sa turskom aviokompanijom. Ministarstvo infrastrukture će raspisati konkurs za izbor savetnika koji će sprovesti postupak osnivanja nove aviokompanije i izbora strateškog partnera. Vlada Srbije u aprilu je donela odluku o osnivanju nove nacionalne aviokompanije, koja će raditi umesto „Jat ervejza" i koja će biti oslobođena dugova i atraktivna za budućeg strateškog partnera. Planirano je, inače, da Vlada u osnivanje nove kompanije uloži 400.000 dolara, što je neophodno prema Zakonu o vazdušnom saobraćaju za osnivanje firmi koje se bave ovom vrstom prevoza. Mediji su još početkom aprila pisali da su predstavnici „Turkiš erlajnza" predložili predstavnicima Jata i Vlade Srbije osnivanje nove aviokompanije pod nazivom „Er Srbija".

Turska ponuda za Jat najozbiljnijaTurska aviokompanija „Turkiš erlajnz" i dalje je najozbiljniji kandidat za kupovinu „Jat ervejza", kaže Miodrag Miljković, pomoćnik ministra infrastrukture.

Miljković, član Radne grupe Vlade koja se bavi prodajom Jata, ističe da predstavnici Jata i dalje održavaju bliske i svakodnevne kontakte sa turskom aviokompanijom.

Miljković takođe najavljuje da će Ministarstvo infrastrukture raspisati konkurs za izbor savetnika koji će sprovesti postupak osnivanja nove aviokompanije i izbora strateškog partnera.

Podsetimo da je Vlada Srbije u aprilu donela odluku o osnivanju nove nacionalne aviokompanije, koja će raditi umesto „Jat ervejza" i koja će biti oslobođena dugova i atraktivna za budućeg strateškog partnera.

Planirano je, inače, da Vlada u osnivanje nove kompanije uloži 400.000 dolara, što je neophodno prema Zakonu o vazdušnom saobraćaju za osnivanje firmi koje se bave ovom vrstom prevoza. Mediji su još početkom aprila pisali da su predstavnici „Turkiš erlajnza" predložili predstavnicima Jata i Vlade Srbije osnivanje nove aviokompanije pod nazivom „Er Srbija".

Prema tom predlogu, Turci bi u novoformiranoj kompaniji učestvovali sa 51 odsto, a firmi bi bili otpisani dugovi, koji prema proceni stručnjaka iznose oko 150 miliona evra. Prema predlogu „Turkiš erlajnza", oni bi preuzeli radnu snagu, pilote i postojeće linije Jata, a uveli bi u saobraćaj 10 novih aviona.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik