Tužili Savjet za privatizaciju

Bez autora
Mar 03 2011

Mreža za afirmaciju nevladinog sektora dostavila je juče tužbu Upravnom sudu protiv Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte zbog kršenja Zakona o slobodnom pristupu informacijama i odbijanja da im dostavi dokumentaciju o tenderskom postupku za turističku valorizaciju uvale Valdanos. Iz MANS-a podsjećaju da su 4. februara Savjetu podnijeli set zahtjeva za pristup informacijama koje se odnose na tenderski postupak za Valdanos. Ta nevladina organizacija je od Savjeta zatražila kopije odluke o davanju u zakup Valdanosa kompaniji Kjubus luks, izvještaje Tenderske komisije o sprovedenom tenderu, investicionog plana i bankarskih garancija, dokaze o pozitivnom poslovanju i raspolaganju odgovarajućim kapitalom, kao i uslovima za kvalifikaciju na tenderu.

Tužili Savjet za privatizacijuMreža za afirmaciju nevladinog sektora dostavila je juče tužbu Upravnom sudu protiv Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte zbog kršenja Zakona o slobodnom pristupu informacijama i odbijanja da im dostavi dokumentaciju o tenderskom postupku za turističku valorizaciju uvale Valdanos.

Iz MANS-a podsjećaju da su 4. februara Savjetu podnijeli set zahtjeva za pristup informacijama koje se odnose na tenderski postupak za Valdanos. Ta nevladina organizacija je od Savjeta zatražila kopije odluke o davanju u zakup Valdanosa kompaniji Kjubus luks, izvještaje Tenderske komisije o sprovedenom tenderu, investicionog plana i bankarskih garancija, dokaze o pozitivnom poslovanju i raspolaganju odgovarajućim kapitalom, kao i uslovima za kvalifikaciju na tenderu.

MANS je, nakon što više od dvije sedmice nije dobio bilo kakav odgovor od Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte, 22. februara još jednom podnijeli identičan zahtijev.

-Smatramo da je ovako ponašanje Savjeta za privatizaciju i kapitalne objekte apsolutno neprihvatljivo i ne doprinosi povećanju transparentnosti i kontroli kompletnog procesa privatizacije u Crnoj Gori, što je problem koji je prepoznat i od Evropske komisije - ocijenili su iz MANS-a.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik