Tvornica cementa Kakanj preuzela TBG Beton

Bez autora
Jul 04 2010

U Kaknju je potpisan ugovor između Tvornice cementa Kakanj i Duna-Drava Cementa kojim je Tvornica cementa Kakanj postala vlasnik kompanije TBG Beton d.o.o. Zagreb, specijalizirane za proizvodnju i plasman transportnog betona. Kompanija TBG Beton, sa šest poslovnih jedinica, uspješno posluje na hrvatskom tržištu od 1998. godine. U ime kompanije Duna-Drava Cement ugovor je potpisao finansijski direktor Ferenc Sover koji je istakao da je siguran u nastavak dobrog poslovanja tvornice TBG Beton, a uz sigurnu i efikasnu podršku menadžmenta Tvornice cementa Kakanj. Čestitao je Tvornici cementa Kakanj na ovom veoma važnom i odvažnom koraku kojim pokazuje da je uz podršku HeidelbergCement grupacije izrasla u veoma respektabilnu kompaniju. Ova investicija omogućava dodatni plasman visokokvalitetnog kakanjskog cementa na tržište susjedne Hrvatske, bolju konkurentsku poziciju i dugoročni stabilan razvoj Tvornice cementa Kakanj.

Tvornica cementa Kakanj preuzela TBG BetonU Kaknju je jučer potpisan ugovor između Tvornice cementa Kakanj i Duna-Drava Cementa kojim je Tvornica cementa Kakanj postala vlasnik kompanije TBG Beton d.o.o. Zagreb, specijalizirane za proizvodnju i plasman transportnog betona.

Kompanija TBG Beton, sa šest poslovnih jedinica, uspješno posluje na hrvatskom tržištu od 1998. godine.

Uime kompanije Duna-Drava Cement ugovor je potpisao finansijski direktor Ferenc Sover koji je istakao da je siguran u nastavak dobrog poslovanja tvornice TBG Beton, a uz sigurnu i efikasnu podršku menadžmenta Tvornice cementa Kakanj.

Čestitao je Tvornici cementa Kakanj na ovom veoma važnom i odvažnom koraku kojim pokazuje da je uz podršku HeidelbergCement grupacije izrasla u veoma respektabilnu kompaniju.

- Ova investicija omogućava dodatni plasman visokokvalitetnog kakanjskog cementa na tržište susjedne Hrvatske, bolju konkurentsku poziciju i dugoročni stabilan razvoj Tvornice cementa Kakanj. Ponosni smo i na činjenicu da smo jedna od rijetkih BiH kompanija koja svoje poslovanje širi i izvan granica BiH, kazao je Branimir Muidža, direktor Tvornice cementa Kakanj.

Tvornica cementa Kakanj je vodeći bosanskohercegovački proizvođač visokokvalitetnih tipova cementa. Privatizirana je 2000. godine, a većinski dioničar je HeidelbergCement grupacija.

U proteklih deset godina u Tvornicu cementa Kakanj i povezane djelatnosti uloženo je oko 140 miliona KM, a što je za 40 miliona više od privatizacijske obaveze, saopćeno je iz Tvornice cementa Kakanj.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik