U petak o privatizaciji KAP-a

Bez autora
Oct 06 2010

Privatizacija Kombinata aluminijuma biće glavna tema Komisije Skupštine Crne Gore za kontrolu i praćenje postupka privatizacije koja je zakazana za petak, 8. oktobar. To će biti drugi put da Komisija raspravlja o privatizaciji podgoričkog kombinata kojim danas gazduje Centralnoevropska aluminijska kompanija (CEAK), koja upravlja imovinom En plus grupe. Prvi put je raspravljano prije dvije godine, ali bez konkretnih zaključaka. KAP i Boksiti su, podsjetimo, prodati 2005. godine Salamonu enterprajzisu. Za akcije podgoričke kompanije plaćeno je 48,5 miliona eura, a za nikšićke rudnike šest miliona eura. Četiri miliona eura je početna koncesiona naknada za boksit.

U petak o privatizaciji KAP-aPrivatizacija Kombinata aluminijuma biće glavna tema Komisije Skupštine Crne Gore za kontrolu i praćenje postupka privatizacije koja je zakazana za petak, 8. oktobar.

To će biti drugi put da Komisija raspravlja o privatizaciji podgoričkog kombinata kojim danas gazduje Centralnoevropska aluminijska kompanija (CEAK), koja upravlja imovinom En plus grupe. Prvi put je raspravljano prije dvije godine, ali bez konkretnih zaključaka.

KAP i Boksiti su, podsjetimo, prodati 2005. godine Salamonu enterprajzisu. Za akcije podgoričke kompanije plaćeno je 48,5 miliona eura, a za nikšićke rudnike šest miliona eura. Četiri miliona eura je početna koncesiona naknada za boksit.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik