Uskoro novi tender za prodaju FDM-a

Bez autora
Jun 14 2010

Agencija za privatizaciju u FBiH (APF) definitivno će raspisati novi tender za prodaju 67 posto kapitala Fabrike duhana Mostar. Trenutno u APF-u očekuju novo pismo namjere i dokumentaciju od njemačke firme Beauty Case GmbH, koja se nakon prošlog propalog tendera obavezala da će naći novog strateškog partnera i time dokazati bonitet i poslovnu sposobnost za učešće u procesu privatizacije mostarske fabrike. Naime, APF je prošli tender za prodaju mostarske fabrike proglasio neuspjelim zbog isuviše loših bilansi potencijalnog investitora u FDM. Nijemce će čekati još sedam dana i, nezavisno od toga da li će se oni ponovo javiti, raspisaće se novi tender za FDM. Rasplet ove situacije iščekuju i uposlenici FDM-a. Uposlenici se još nadaju da će se "ova epizoda sretno završiti".

Uskoro novi tender za prodaju FDM-aAgencija za privatizaciju u FBiH (APF) definitivno će raspisati novi tender za prodaju 67 posto kapitala Fabrike duhana Mostar, saznaje "Dnevni avaz" u ovoj agenciji.

Kako nam je rečeno, trenutno u APF-u očekuju novo pismo namjere i dokumentaciju od njemačke firme Beauty Case GmbH, koja se nakon prošlog propalog tendera obavezala da će naći novog strateškog partnera i time dokazati bonitet i poslovnu sposobnost za učešće u procesu privatizacije mostarske fabrike.

Razgovori u toku


Naime, APF je prošli tender za prodaju mostarske fabrike proglasio neuspjelim zbog isuviše loših bilansi potencijalnog investitora u FDM.

Iz APF-a su nam kazali da će na Nijemce čekati još sedam dana i da će, nezavisno od toga da li će se oni ponovo javiti, raspisati novi tender za FDM.

Ibrahim Badžak iz firme Contec, koja u BiH zastupa Nijemce, nije nam mogao ništa konkretno kazati, istakavši da su razgovori u toku. Dodao je da će tokom ove sedmice imati više informacija.

Nadanja radnika

Rasplet ove situacije iščekuju i uposlenici FDM-a. Kako nam je rekao član Sindikata radnika mostarske fabrike Goran Spahić, uposlenici se još nadaju da će se "ova epizoda sretno završiti".

- Međutim, skeptični smo, jer se bliže godišnji odmori, a odmah nakon toga su izbori. Sve nam miriše na to da će se ovo odugovlačiti kako bi se sačekala druga vlast. Jedino što možemo činiti je čekati - kazao nam je Spahić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik