Uskoro ponuda Arkia erlajnsa

Bez autora
Nov 02 2010

Aviokompanija Arkia Izrael erlajns /Israel airlines/ otkupila je tendersku dokumentaciju za kupovinu dijela akcija Montenegro erlajnsa. Vlasnik kompanije Arkia, Avi Nakaš. Zainteresovani smo za konkretne projekte u turizmu i hotelijerstvu u koje želimo da uložimo. Arkia je osnovana 1949. godine i druga je po veličini aviokompanija u Izraelu, koja leti prema 17 gradova u 13 različitih zemalja. Ta aviokompanija, u svojoj floti, prema podacima sa Interneta, ima avione ATR, boinge 757 i 787, kao i Embraer E-195. Vlada je krajem septembra raspisala tender za prodaju 30 odsto akcija MA. Ponude se mogu dostavljati do 15. decembra. Iz Tenderske komisije objašnjeno je da će ugovor o prodaji 30 odsto akcijskog kapitala predvidjeti pravo upravljanja odnosno mogućnost njegovog odlučujućeg uticaja na sastav, rad i odlučivanje uprave crnogorske kompanije.

Uskoro ponuda Arkia erlajnsaAviokompanija Arkia Izrael erlajns /Israel airlines/ otkupila je tendersku dokumentaciju za kupovinu dijela akcija Montenegro erlajnsa.

Vlasnik kompanije Arkia, Avi Nakaš, saopštio je nakon sastanka sa premijerom Milom Đukanovićem da će taj avioprevoznik uskoro dostaviti ponudu.

»Zainteresovani smo za konkretne projekte u turizmu i hotelijerstvu u koje želimo da uložimo«, kazao je Nakaši Televiziji Crne Gore.

Arkia je osnovana 1949. godine i druga je po veličini aviokompanija u Izraelu, koja leti prema 17 gradova u 13 različitih zemalja.

Ta aviokompanija, u svojoj floti, prema podacima sa Interneta, ima avione ATR, boinge 757 i 787, kao i Embraer E-195.

Vlada je krajem septembra raspisala tender za prodaju 30 odsto akcija MA. Ponude se mogu dostavljati do 15. decembra.

Iz Tenderske komisije objašnjeno je da će ugovor o prodaji 30 odsto akcijskog kapitala predvidjeti pravo upravljanja odnosno mogućnost njegovog odlučujućeg uticaja na sastav, rad i odlučivanje uprave crnogorske kompanije.

Ugovor će podrazumijevati i pravo kupca da, nakon dvije godine od sticanja udjela od 30 odsto i ispunjenja investicionih i drugih obaveza, kupi dodatne dionice MA čiji je vlasnik država, čime bi stekao većinsko vlasništvo.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik