Uskoro tender za privatizaciju Pošte

Bez autora
Aug 02 2010

Iz Savjeta za privatizaciju najavili su juče tender za privatizaciju Pošte Crne Gore, ali nijesu precizirali rokove. Agenciji Mina je saopšteno da će biti raspisan u narednom periodu. U Pošti je 945 zaposlenih, a uprava je ranije, zbog teške materijalne situacije u kompaniji, pozvala radnike da se prijave za dobrovoljni raskid radnog odnosa, uz otpremnine. Za taj program prijavilo se samo 19 radnika. U cilju racionalizacije troškova Pošta još od 2003. godine poziva zaposlene da se prijave za dobrovoljni odlazak, a problem viška radnika rješavan je i davanjem u zakup manjih pošta. Predstavnici Pošte još nijesu saopštili podatke o poslovanju kompanije u prošloj, kao ni za prvu polovinu ove godine, a takođe nijesu poznate ni procjene o mogućem višku radnika.

Uskoro tender za privatizaciju PošteIz Savjeta za privatizaciju najavili su juče tender za privatizaciju Pošte Crne Gore, ali nijesu precizirali rokove. Agenciji Mina je saopšteno da će biti raspisan u narednom periodu.

U Pošti je 945 zaposlenih, a uprava je ranije, zbog teške materijalne situacije u kompaniji, pozvala radnike da se prijave za dobrovoljni raskid radnog odnosa, uz otpremnine. Za taj program prijavilo se samo 19 radnika.

U cilju racionalizacije troškova Pošta još od 2003. godine poziva zaposlene da se prijave za dobrovoljni odlazak, a problem viška radnika rješavan je i davanjem u zakup manjih pošta.

Predstavnici Pošte još nijesu saopštili podatke o poslovanju kompanije u prošloj, kao ni za prvu polovinu ove godine, a takođe nijesu poznate ni procjene o mogućem višku radnika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik